skupina c

Slovenci smogli snage, zažmirili na nepravdu i idu po čudo

17.01.2018 u 22:34

Bionic
Reading

Iako su zaprijetili napuštanjem EP-a jer su u prva dva kola grubo oštećeni sudačkim pogreškama, rukometaši Slovenije ipak su nastupili u srijedu u Zagrebu u posljednjem kolu C skupine te su protiv Crne Gore slavili sa 28:19 (14:13)

U izjednačenom prvom poluvremenu nitko nije imao više od dva gola prednosti, a na odmor su Slovenci otišli sa minimalnim vodstvom 14:13.

>> Makedonci kao pobjednici skupine prošli u drugi krug

  • +6
Crna Gora - Slovenija (EP u rukometu) Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Slovenija je nakon pet minuta nastavka otišla na tri gola prednosti, a u 44. minuti imala je pet pogodaka viška (21:16).

Time su Slovenci prelomili utakmicu i na kraju su, uz podršku s tribina predsjednika države Boruta Pahora, uvjerljivo slavili sa 28:19.

Kod Slovenije najefikasniji je bio Gašper Marguč sa 6 golova, a Marko Bezjak dodao je 5. U redovima Crne Gore Vasko Ševaljević zabio je 6 pogodaka.

Treba napomenuti da je Slovenija uoči zadnjeg kola zaprijetila napuštanjem EP-a nakon što je, po njezinom mišljenju, grubo oštećena u svoja prva dva nastupa na EP, u 24:25 porazu od Makedonije, a posebice u 25:25 remiju protiv Njemačke.

No, Slovenski rukometni savez je na sastanku održanom u srijedu u Zagrebu odlučio kako će njihova reprezentacija nastaviti s natjecanjem, jer bi u slučaju demonstrativnog napuštanja EP-a posljedice bile preteške, odnosno EHF bi vjerojatno na neko vrijeme zabranio svim slovenskim reprezentacijama sudjelovanje u svim natjecanjima koje se organiziraju pod okriljem EHF-a.