ŽRTVOVANI FAIR PLAY

Slovenci pustili dva gola i zaradili dva boda

21.01.2012 u 13:28

Bionic
Reading

Najboljom predstavom cijeloga prvenstva Slovenci su u petak iznenadili Island i pobijedili rezultatom 34:32. U samoj izvedbi nije bilo ništa sporno, sve do minutu i pol prije kraja, kada je slovenski izbornik pozvao time-out i upozorio svoju ekipu da im više nije pametno ulagati stopostotni trud

Računica je bila jednostavna: pobjedom nad Islandom s točno dva gola razlike, u isto su vrijeme osigurali prolaz grupe te prijenos od dva boda ako Hrvatska pobijedi Norvešku. Islandu je ta računica također odgovarala, pošto su porazom od dva razlike osigurali prolaz, pod uvjetom da Norveška ne osvoji nove bodove.

I tako je rezultat od 34:30 i lopta u rukama Slovenaca u samo minutu i pol pretvoren u naručenih 34:32. Norvežani, koji su uvjerljivo poraženi od Hrvatske, mogu se žaliti nadležnim tijelima, ali teško da mogu očekivati ikakvu kompenzaciju.

Još jednom, na jednom je velikom sportskom natjecanju prevladao oportunizam ispred fair playa, a nije rukomet nikakva iznimka. Sjetimo se iz prošlosti famoznog 2:2 rezultata između Danske i Švedske s nogometnog Europskog prvenstva 2004., kao i letargične igre Španjolske i Čilea na prošlom svjetskom prvenstvu, kada je na semaforu stajalo za obje ekipe prihvatljivih 2:1.

Uroš Zorman priznao je da fair play nije bio na prvom mjestu