na korak do Premier lige

Slavena Bilića dvije pobjede dijele od ulaska u elitni rang engleskog nogometa: 'Stiglo je vrijeme da prođemo liniju uspjeha'

17.07.2020 u 12:34

Bionic
Reading

Slaven Bilić i njegov WBA moraju u dvije zadnje utakmice upisati dvije pobjede da bi se direktno plasirali u Premier ligu

Slaven Bilić ima pred sobom težak i odgovoran zadatak vraćanja West Bromwich Albiona u englesku Premier ligu. Ako u zadnja dva kola upiše dvije pobjede to će mu i uspjeti i to bez dodatnih kvalifikacija. Nekadašnji hrvatski izbornik vjeruje da će nervoza u tim zadnjim okršajima donijeti pozitivan ishod njegovoj ekipi.

'Sve što u ovom trenu vidim u svojoj ekipi daje mi samopouzdanje. Nisam ljubitelj statistike. Ona može biti korisna, ali nisam joj rob. Međutim, u tri utakmice prije Fulhama smo imali 58 udaraca po golu, a s druge strane smo upola smanjili broj protivničkih pokušaja prema našem golu. Dobro nam ide, ali ponekad moramo riskirati. Nekada se rizik isplati, nekada ne', rekao je Bilić uoči gostovanja kod Huddersfielda pa se osvrnuo i na konkurente:

'Rezultati naših protivnika su važni, ali ne jednako kao ono što mi radimo i ono što imamo u svojim rukama. Od sedmog kola prvenstva smo na poziciji koja vodi izravno u viši rang natjecanja. To smo zaradili vlastitim naporima i trudom. Cijelu sezonu smo radili da dođemo na ovu poziciju i ne trebamo se oslanjati ni na koga osim na sebe. Igračima poručujem da igramo dobro, u pozitivnom smo tonusu. Potreban nam je mentalitet, intenzitet i zadržavanje mirnoće. Stiglo je vrijeme da prođemo liniju uspjeha', poručuje Bilić.

Bivši hrvatski izbornik je najavio i utakmicu s Huddersfieldom, prvu od dvije posljednje.

'Huddersfield će biti tvrd orah, a takav je svaki protivnik u Championshipu. Oni u četiri utakmice u nizu nisu primili gol, a imaju i iskustvo zbog nedavnog igranja u Premier ligi. Bit će ih teško pobijediti. Imaju dobre igrače i veliku motivaciju', rekao je BIlić pa dodao:

'Ispred nas je krucijalna utakmica. Nagrada je jako velika i zato će biti teška utakmica. No, mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo i ostvarimo svoj cilj. Vjerujem u svoju ekipu i vjerujem da smo bolji. Osjećam se jako pizitivno', zaključio je Bilić.