DIVLJEVODAŠI NA KUPI

Slalomaši za Memorijal Dražena Veselka

28.03.2011 u 15:39

Bionic
Reading

Hrvatski kajakaši još od 1971. natječu se na Kupi. Ove godine, od 8. do 10. travnja, hrvatski predstavnici sudjelovat će u Osilnici u slalomu i sprintu, a u Turkima u klasičnim dionicama

U subotu, 9. travnja, u sklopu natjecanja u slalomu, održat će se prvi memorijal Dražena Veselka u disciplini kanua jednosjeda (C-1) u 14,30 sati. Kajakaši se tako odužuju svom zaslužnom članu Draženu Veselku (1950-2010), dugogodišnjem tajniku Zagrebačkog kajakaškog saveza, predsjedniku KK Zagreb i direktoru divljevodaške reprezentacije. Veselko se kajakaštvom počeo baviti još kao srednjoškolac u Viru, koji je poslije promijenio ime u Slavija pa u Zagreb.

'Od 5. travnja, na rijeci Kupi u Oslinici boravit će hrvatska divljevodaška reprezentacija u slalomu, spustu i raftingu. Selekciju će predvoditi trostruki svjetski i europski prvak u spustu Emil Milihram, svjetski doprvak u spustu Tomislav Lepan i svjetski doprvak u momčadskoj vožnji u spustu Igor Gojić te olimpijski kandidati u slalomu Dinko Mulić i Matija Marinić', najavio je reprezentativni trener Tomislav Crnković.