NAGLA PROMJENA TERMINA

Skupština HNS-a već u četvrtak

05.04.2011 u 15:22

Bionic
Reading

Održana je redovita sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, a najzanimljivije je što je pomaknut termin skupštine HNS-a koja je na rasporedu već za dva dana (četvrtak)

U prvoj varijanti skupština je trebala biti održana 19. travnja, a po novome je premještena na 7. travnja. Tako je famozna skupština HNS-a, na kojoj se treba raspravljati o stanju u hrvatskom nogometu, pomaknuta za 12 dana unaprijed (10 sati, hotel Sheraton).

'Imali smo nekoliko točaka o kojima smo raspravljali, a druga točka je bila aktualno stanje u hrvatskom nogometu. Članovi IO-a tražili su da im se kronološki predoči sve što se događalo od 17. prosinca pa sve do danas, sve u cilju da savez može dalje funkcionirati. Došlo se do odluke da se Skupština održi 7. travnja', izvijestio je glavni tajnik Zorislav Srebrić koji je ostao tajanstven po pitanju nagle promjene termina.

'Potreba je da se situacija dovede u razinu poslovanja koje će omogućiti optimalnu realizaciju', poručio je Srebrić i dodao da je IO izdao upozorenje suspendiranim članovima Skupštine i članovima IO-a:

'Ponašaju se kao da nisu suspendirani.'

Inače, možda je razlog promjene termina da se preduhitri Ministarstvo države uprave jer se sve glasnije nagađa kako bi ono moglo poništiti obje izborne skupštine.

Od ostalih odluka valja izdvojiti kako je postignut dogovor s Gruzijskim nogometnim savezom da se kvalifikacijska utakmica odigra dan ranije, odnosno 3. lipnja (petak), a delegacija HNS-a u srijedu putuje u Split kako bi dogovorila domaćinstvo te utakmice.