SRAMOTA NA TV-U

Skandal potresa španjolski nogomet; Modrićev suigrač meta rasističkih vrijeđanja. Odgovor Reala bio je munjevit

17.09.2022 u 08:33

Bionic
Reading

Veliki skandal izbio je u Španjolskoj jer je predsjednik nogometnih agenata Pedro Castro vrijeđao brazilsku zvijezdu Viniciusa za vrijeme emisije El Chiringuito.

Castro je izjavio kako ga živciraju proslave golova južnoameričkih nogometaša, te je Viniciusa nazvao 'majmunom', kavlja Večernji list. Voditelj je opomenuo nogometnog menadžera i rekao kako to ne može govoriti.

Odmah su krenule reakcije, javio se i madridski Real koji je najavio tužbu protiv svih koji vrijeđaju njihove nogometaše.

'Oštro osušujemo sve rasističke i ksenofobne ispade u svijetu nogometa i sporta, ali i u životu općenito, a posebno osuđujemo komentare koji su u posljednjih nekoliko sati upućeni našem nogometašu Viniciusu Junioru. Real Madrid želi pokazati ljubav koju gaji prema Viniciusu Junioru, nogometašu koji razumije da je jedini stav prema nogometu onaj baziran na radosti, poštovanju i sportskom ponašanju. Nogomet je najglobalniji sport koji postoji i mora biti primjer kada su u pitanju vrijednosti suživota. Klub je dao ovlasti našim odvjetnicima da pokrenu pravne postupke prema svima koji rasističkim ispadima vrijeđaju naše igrače', navodi kraljevski klub u priopćenju.