S NJIME NIJE DOSADNO

'Skandal' na vaganju; Tyson Fury je uoči meča najvjerojatnije varao, ali njegova manipulacija nije prošla nezamijećeno; evo što se točno dogodilo!

09.10.2021 u 19:02

Bionic
Reading

Oni koji su promatrali vaganje između Tysona Furyja i Deontaya Wildera u Las Vegasu smatraju da je britanski boksač manipulirao sa svojom težinom

Aktualni prvak po WBC verziji na vaganju je imao 125,65 kilograma, a njegov američki suparnik znatno manje – 107,95. Taj trenutak se pozorno promatrao na 'Otoku', a tamo je bilo stručnjaka koji su uvjereni da je britanski predstavnik prevario vagu.

Kako? Pojavio se na vaganju obučen, sa hlačama, majicom, tenisicama i šeširom, a ništa od toga nije skinuo. Kao da je želio ispasti teži, glomazniji za Wildera i tako ga možda želio prevariti da se zapustio i da će biti sporiji u ringu u odnosu na prethodni meč.

'Ne možete uzeti ništa ozbiljno s vaganja Tysona Furyja. Imao je tenisice, šešir, trake, mogao je imati novac u džepu. Njegov novčanik, mobitel, ne znate što ima u džepu. To je manipulacija', rekao je bivši boksački prvak David Haye za BT Sport's.

  • +9
Tyson Fury - Deonte Wilder, borba 2020. godine Izvor: EPA / Autor: ETIENNE LAURENT

Boksački stručnjak Steve Bunce složio se s Hayeom i slično komentirao:  'Ne prihvaćam težinu Tysona Furyja. Imao je tenisice i kao što je David rekao, šešir jako skupog izgleda. Bio je kompletno obučen.'

Pretpostavlja se da je Fury par kilograma lakši (3-4), ali i dalje puno teži od Wildera koji će pokušati vratiti pojas u nedjelju ujutro.