KV. ZA EURO 2016

Skandal i u Turskoj: Navijači potjerali omraženog...

17.11.2014 u 10:52

Bionic
Reading

U nedjelju su, osim u skupini H, igrane kvalifikacijske utakmice i u skupini A i B. Iznenađenja, osim ako u njih ne ubrojimo pobjedu Izraela nad sudionikom SP-a, Bosnom i Hercegovinom, nije bilo. No bilo je utakmica o kojima je ovisila sudbina izbornika

Nizozemci su u Amsterdamu sa 6:0 svladali Latviju, a zanimljivo je da je uoči te utakmice Guus Hiddink izjavio: 'Ako izgubimo, odlazim...' Imao je sreće pa su na drugoj strani bili Latvijci, a njegovi su igrači bili raspoloženi.

Druga utakmica u kojoj se krojila izbornikova sudbina igrala se u Istanbulu, na Türk Telekom Areni, gdje je Turska dočekala Kazahstan. No Fatih Terim i igrači došli su do uvjerljive pobjede od 3:1, prve nakon četiri kola - i ostali u kombinaciji za plasman na Euro 2016. No dok se Terim spasio, pitanje je što će biti s 30-godišnjim vratarom Volkanom Demirelom, koji je pola sata prije utakmice, u vrijeme dok se momčad već zagrijavala za utakmicu - otišao s reprezentativnog gola.

Doduše, imao je Demirel razloga za to - jer navijači na Türk Telekom Areni, a koji su uglavnom fanovi Galatasaraya, vrijeđali su vratara Fenerbahčea. Molio ih je Demirel da prestanu s uvredama, no kako oni nisu prestajali - Demirel se jednostavno pokupio s terena, a potom i stadiona. Na njegovo je mjesto stao Volcan Babacan. Hoće li u savezu imati razumijevanja za ovakvu Demirelovu odluku ili će taj bijeg tretirati kao kukavički?