VELIK USPJEH

SK Palma de Mallorca: CRO jedra u četiri finala

04.04.2014 u 20:32

Bionic
Reading

Šime Fantela i Igor Marenić, Tonči Stipanović ulaze u finalni plov za odličja na Svjetskom kupu u Palma de Mallorci s prvog mjesta! U finalu sutra pratimo i Ivana Kljakovića Gašpića koji je četvrti, kao i Tinu Mihelić koja je šesta...

Nevjerojatan dan za hrvatsko jedrenje. U dvije discipline CRO jedra su napravila sjajan posao i s broja jedan ulaze sutra u finalni plov za odličja za deset najboljih. Tonči Stipanović stigao je na vrh poretka s osmog mjesta.

'Bilo je dobro danas, napokon malo sreće za mene, a i savršen dar za mog trenera Jozu Jakelića kojem je danas rođendan. Nije bilo jednostavno jedriti danas, vjetar je bio dosta promijenjivog smjera, ali dao sam sve od sebe i eto ulazim u finalni plov za odličja s prvog mjesta,' zadovoljan je Tonči.

Sutra u finalu ima težak zadatak, samo jedan bod dijeli ga od drugoplasiranog Francuza Jean Baptista Bernaza. Za ostale hrvatske laseraše regata je danas završila. Daniel Mihelić zauzeo je 21. mjesto, 43. je Filip Jurišić, 75. Toma Višić, 111. Bogoslav Bugarin.

Prvo mjesto nakon predzadnjeg dana regate preuzeli su i Šime Fantela i Igor Marenić u dvojcu, koji su dan prije bili četvrti.

'Nemamo neki posebni plan za sutra, gotovo na svim regatama jedrimo plov za odličja, tako da imamo puno iskustvo u tom specifičnom jedrenju. Treba samo dobro pročitati regatno polje, dobro utrimati brod...,' kazao je Šime Fantela.

Šime i Igor imaju nešto udobniju situaciju nego Tonči, sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirane Argentince Calabresea i de la Fuentea. Na trećem mjestu je velika prijetnja, Australci Belcher i Ryan. U ženskoj konkurenciji klase Enia Ninčević i Romana Župan zauzele su 17. mjesto.

Finaši danas ponovno nisu jedrili. Proveli su veći dio dana na moru, pokušavaju odjedriti barem jedan plov, međutim vjetar je na njihovom polju bio previše nestabilan i nisu uspijeli ništa odjedriti. Ivan Kljaković Gašpić tako sa četvrtog mjesta ulazi u plov za odličja. Ima zaostatak od 13 bodova za trećeplaniran Francuzom Lobertom, što se može nadoknaditi, međutim nije zanemariva razlika. Milan Vujasinović je regatu okončao na 18. mjestu, Dan Lovrović na 71.

Tina Mihelić kao šesta ulazi u finalni plova za odličja Laser Radiala. Radialke su danas dugo bile na moru, skoro do 19 sati. One su odradile tri plova.

'Nije bilo savršeno, ali je bilo jako dobro, napredovala sam šest mjesta u ukupnom poretku, stabilno ušla u plov za odličja. Sve plovova sam super startala, odlično jedrila prvu stranicu, u prvom plovu sam bila treća, u drugom sam dobila penal niz vjetar, pa sam ušla u cilj 15. U zadnjem plovu sam vodila nakon dvije stranice kad je vjetar naglo promijenio smjer, ali uspjela sam ostati u vrhu i prošla šesta ciljem,' komentirala je Mihelić.

Ani Zelić pripalo je 65. mjesto, Anđeli de Micheli Vitturi 67., Sandri Lulić 78.

Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-u završili su regatu na 17. mjestu. Danas su bili odlični deseti, treći drugi.

'Šteta lomova prošla dva dana, da smo barem još jedan plov odjedrili bili bi sigurno u deset, no što je tu je. Dobro jedrimo, to je važno, žalimo za rezultatom kojeg smo mogli ostvariti,' rekao je Pavle Kostov.

Među daskašima Luki Mratoviću je pripalo 41. mjesto, Mihovilu Fanteli 58.