2017_World_Handball_Championship_Logo

KRATKO I JASNO

Sjajni Španjolac otkrio zašto očekuje velike muke protiv Hrvatske!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 23.01.2017 17:51
  • Objavljeno 23.01.2017 u 17:50
Bionic
Reading

Alex Dujšebajev smatra da je Hrvatska uvijek kandidat za osvajanje medalje, a posebno sada kad ima mlade kvalitetne igrače kojima je pojačana klupa...

Kao i na Europskom prvenstvu prošle godine, Hrvatskoj na putu do medalje ponovo stoje Španjolci, a Babićeva izabrana vrsta nada se da bi ovaj put ishod međusobnog dvoboja mogao biti drukčiji.

U španjolskom pak taboru nakon jedva iščupane pobjede protiv Brazila itekako su svjesni da nisu nepobjedivi, a reprezentaciju Hrvatske izuzetno cijene.

'Uvijek su kandidati za osvajanje medalje, a pogotovo sada kad su uspjeli poboljšati klupu svoje momčadi nizom kvalitetnih mladih igrača,' priznaje Alex Dujšebajev i dodaje:

'Ne trebamo ih se bojati, ali ih moramo respektirati. Kao i proših godina imaju Duvnjaka kao vrhunskog rukometaša, puno udaraca s vanjskih pozicija, otvorenu 5-1 obranu i vrlo su kompliciran protivnik. Sada također više nemaju problema s umorom. Napravili su smjenu generacija i pojavili su se pomlađeni, s mojim bivšim kolegom iz Vardara Lukom Cindrićem koji može ponuditi dobre minute odmora drugima.'

Mladi 24-godišnji naturalizirani Španjolac, sin slavnog Talanta zabio je dosad 16 golova na turniru i igra sve važniju ulogu u reprezentaciji koja ima šest pobjeda u nizu i nada se ulasku u finale i osvajanju zlata.

'Nadajmo se. To bi bio san, treba osvojiti zlato i onda pokušati učiniti rukomet u Španjolskoj ponovo popularnim u medijima,' zaključuje Dujšebajev koji žali što je španjolska liga oslabjela i više nije što je bila u doba dok je u njoj igrao njegov otac.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal