FENER SE UGASIO

Sjajna partija i tuga Giričeka i Ukića

14.01.2010 u 22:51

Bionic
Reading

U dvoboju o kojemu je izravno ovisila i Cibonina sudbina Žalgiris je u Istanbulu slavio protiv Fenerbahčea sa 76:68. Mario Delaš na klupi je odgledao trijumf i prolaz svoje momčadi, a dvojica Hrvata bila su najbolji pojedinci tužnih domaćina

Ukić je u svom debiju u prve dvije minute povezao šest koševa i bio najbolji pojedinac susreta, ali uzalud; 20 koševa, šest skokova i četiri dodavanja odlična su statistike i Roko se brzo nametnuo kao ključni kotačić Tanjevićevog sastava, ali izostala je nagrada.

Giriček je za 21 minutu zabio 16 te osam puta skočio, ali hrvatski duo nije imao kvalitetnu logistiku i Pocius (18) i Brown (17) odveli su Litvance u drugi krug.

Barcelona je u revijalnom dvoboju svladala Sienu sa 85:70 (Rubio 14 koševa i 10 dodavanja) i skupinom prošla s trijumfalnim omjerom 10:0. U Moskvi su snage odmjerili CSKA (Planinić 7) i Caja Laboral (Barać 4), a domaćin je slavio sa 84:83.

Prolaz u drugi krug su izborile po četiri najbolje momčadi iz svake skupine. Iz skupine A dalje idu Barcelona, Siena, Žalgiris i Cibona, iz skupine B Olympiakos, Unicaja Malaga, Partizan i Efes Pilsen, iz skupine C dalje idu CSKA, Caja Laboral, Maroussi i Maccabi Tel Aviv, dok iz skupine D europska nadmetanja nastavljaju Real Madrid, Panathinaikos, Himki i Asseco Prokom.