VELIKA POBJEDA

Sjajna Hrvatska sredila Urugvaj na otvaranju SP-a!

23.06.2013 u 21:02

Bionic
Reading

Hrvatska U-20 nogometna reprezentacija otvarila je Svjetsko prvenstvo u Turskoj pobjedom protiv Urugvaja rezultatom 1:0

Jeličićevi izabranici na najbolji mogući način su otvorili turnir. Hrvatska se nalazi u skupini s Novim Zelandom, Uzbekistanom i Urugvajom, a u osminu finala idu prve dvije momčadi te četiri najbolje trećeplasirane iz šest skupina SP-a. Pobjedom u prvom kolu protiv Urugvaja Jeličićevi izabranici širom su si otvorili vrata nokaut faze natjecanja.



Hrvatska je u prvom poluvremenu protiv Urugvaja igrala odlično. Imala je inicijativu od samog početka. Šimunović i Pjaca kreirali su poluprilike u ranoj fazi, a u 23. minuti Čanađija je izborio kazneni udarac nakon jednog blagog starta urugvajskog braniča kojeg je sudac oštro kaznio. No, Marko Livaja vrlo je loše izveo penal. Pogodio je stativu, nakon koje se lopta od golmanovih leđa odbila daleko od gola...



U 41. minuti Hrvatska je zabila, što se kasnije pokazlao, pobjednički pogodak. Ante Rebić dobio je loptu na rubu kaznenog prostora, sjajno promiješao obranu Urugvaja i zatim sigurno zabio pokraj De Amoresa, dokazavši zašto je jedan od najtraženijih mladih igrača trenutno u Europi.

U drugom dijelu odnos snaga potpuno se promijenio. Urugvaj je bio taj koji je napadao, no nije stvorio dovoljno velikih prilika, a one koje je imao uspio je promašiti. U 50. minuti probuđeni Urugvajci imali su veliku priliku, ali je naš golman Zelenika sjajno reagirao i izvadio udarac glavom Arrascaete ispod grede. U 71. minuti Urugvaj je promašio čisti zicer. Lopez je ostao potpuno sam na pet metara, no iz takve blizine uspio je pogoditi samo stativu. U 80. minuti nakon velikog pritiska ponovo je pucao Lopez, no Zelenika je uspio zaustaviti njegov prizeman udarac.

U samoj završnici urugvajski pritisak malo je popustio i naši su mogli proslaviti vrijedne bodove, protiv najopasnijeg suparnika u skupini F. Naši u sljedećem kolu igraju protiv Uzbekistana, koji je s lakih 3:0 pobijedio Novi Zeland. Taj se dvoboj igra u srijedu.

SP U-20, skupina F:

Hrvatska - Urugvaj 1:0 (Rebić 41)

Sastav Hrvatske: Zelenika - Gorupec, Datković, Šimunović, Aleksić - Mrzljak - Pjaca, Čanađija, Miličević, Rebić-Livaja

Sastav Urugvaja: De Amores - Silva, Varela, Cristoforo, Rolan, Arrascaeta, Laxalt, Gino, Rodriguez, Gimenez, Avenatti

Svjetsko prvenstvo U20
Skupina F
Novi Zeland Uzbekistan 0:3
Urugvaj Hrvatska 0:1
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Uzbekistan 1 1 0 0 3
2. Hrvatska 1 1 0 0 3
3. Urugvaj 1 0 0 1 0
4. Novi Zeland 1 0 0 1 0
Sljedeće utakmice
26.6. Novi Zeland Urugvaj
26.6. Hrvatska Uzbekistan