NI HLADNOĆA NIJE SMETALA

Sjajan ambijent pokvarili zvižduci turskoj himni

15.11.2011 u 20:15

Bionic
Reading

Maksimirski je stadion bio pun već sat vremena prije početka utakmice. Doduše, ne do zadnjeg mjesta jer južna tribina namijenjena Turcima ostala je prazna

Nakon poraza u Istanbulu, raspoloženje među turskim navijačima posve je splasnulo, pa se u Zagrebu, umjesto najavljenih tri tisuće, pojavilo njih tek dvjestotinjak. A vjerojatno je i njima prisjeo boravak u Zagrebu jer bez vunene kape i rukavica nije se moglo funkcionirati.

Zato su naši uživali jer grijala ih je vjera u uspjeh, pokoje pivo, ali pjesma koja je odjekivala sa svih tribina. Naravno, osim južne.

Na početku utakmice na sjevernoj je tribini rastegnut veliki transparent 'U boj, u boj – za narod svoj', dok je ostatak stadiona bio ukrašen crveno bijelim poljima. Impresivno.

Nažalost, pri intoniranju himni, tursku je zasjenio glasan zvižduk, što je možda i razumljivo, ali ne i opravdano s obzirom na to da je na isti način dočekana i hrvatska u Turskoj.

Naravno, nepotrebno je reći da se skandiralo Vukovaru, Anti Gotovini, ali i čelnicima HNS-a poznatim stihovima: 'HNS pede..., nogomet se sjeb...'