VELIKA POBJEDA UNITEDA

Sir Alex blista: Ovo je igra vrijedna titule prvaka!

27.12.2012 u 11:57

Bionic
Reading

Trener Manchester Uniteda oduševljen je fantastičnim preokretom protiv Newcastlea i novom pobjedom izborenom u sudačkoj nadoknadi

'Crveni vragovi' još jednom su došli do trijumfa u utakmici koju su većim dijelom gubili. Iako su gosti iz Newcastlea triput vodili na Old Traffordu, United se vraćao golovima Evansa, Evre i Van Persieja, da bi u sudačkoj nadoknadi Javier Hernandez zabio odlučujući pogodak za 4:3. Dvoboj pun golova i gol prilika oduševio je mnoge, a trenera domaćih učinio vrlo ponosnim.

'Bitno je kako smo igrali, a ne prednost koju imamo na tablici. To je bila igra vrijedna titule prvaka. Još jednom su igrači dokazali svoju hrabrost. Nikad se ne predaju. Gubili su triput, ali su nastavili stvarati šansu i na kraju su zaslužili pobjedu', izjavio je sir Alex Ferguson nakon utakmice pa dodao:

'Samo hrabrost ekipe nas je spasila i naš napadački stil igre.'

Bez obzira na pobjedu, Fergie se nije mogao suzdržati da ne prokomentira suđenje. Dvojben je bio drugi gol Newcastlea, autogol Evansa koji je pao u trenutku dok je Cisse bio u zaleđu. Pomoćni sudac digao je zastavicu, ali pogodak je ipak priznat.

'Pomoćni sudac je pokazao na zaleđe jer je Cisse bio u nedozvoljenoj poziciji u trenutku ubacivanja lopte. Još je i povukao Evansa za ruku. Ako to nije prekršaj, što jest? To je ono što sam pokušao objasniti gospodinu Deanu. On kaže da je to bio autogol, pa nije bitno što je igrač bio u zaleđu. Ali ako pogledamo snimku, jasno je da je utjecao na igru.'

United sada ima sedam bodova prednosti na tablici ispred Cityja, a u sljedeća dva kola igra protiv WBA i Wigana.