ŠVICARSKA VEZA

Sion želi Petrića, a prijeti im ispadanje u drugu ligu

03.01.2012 u 11:32

Bionic
Reading

Švicarski Sion zaradio je drakonsku kaznu jer je dovodio igrače tijekom embarga. No, iako je Sion zaradio veliku kaznu to čelnike švicarskog kluba nije omelo u razmišljanju kupovanja pojačanja. Tako nisu odustali niti od Mladena Petrića

Iako im je Švicarski nogometni savez oduzeo nevjerojatnih 36 bodova zbog dovođenja šestorice igrača tijekom embarga i zbog obraćanja civilnim sudovima u sporu s FIFA-om i UEFA-om, u Sionu se ne mire s takvom odlukom i planiraju pojačavanje momčadi.

Odvjetnici švicarskog prvoligaša tvrde da je oduzimanje 36 bodova nelegalno budući da u pravilima nacionalnog saveza stoji da je maksimalni broj bodova koji se može oduzeti jednom klubu 12. Isto tako, Milanu je svojedobno oduzeto upravo 12 bodova nakon dokazanog namještanja utakmica, pa u Sionu smatraju da oni ne mogu dobiti trostruko veću kaznu za svoje prekršaje koje, dakako, ni ne smatraju prekršajima.

Prema sadašnjem stanju, Sion je na dnu švicarskog prvenstva s minusom od pet bodova. U takvoj situaciji praktički mu je zajamčeno ispadanje, ali u klubu su uvjereni da će se izboriti za pravdu na Sportskom arbitražnom sudu u Lausannei ili na civilnim sudovima. Vjeruju i da će skinuti embargo na dovođenje igrača koji im je FIFA nametnula još 2008. S takvim optimizmom čelnici kluba već razmišljaju o mogućim pojačanjima, a na listi želja im je, piše u utorak Blick, i hrvatski reprezentativac Mladen Petrić.

Našem 31-godišnjem napadaču na kraju sezone istječe ugovor s HSV-om tako da će moći preći u drugi klub bez odštete. Teško je, međutim, vjerovati da bi mogao potpisati za klub tako neizvjesne sudbine.