LINO U OŠ BOGUMIL TONI

Simon ostvario rukometni san

07.04.2014 u 12:34

Bionic
Reading

Gledalište OŠ Bogumila Tonija u Samoboru, najveće škole u osmoj sezoni Lino višebojca, bilo je ispunjeno doslovce do posljednjeg mjesta, pa je dio od 1100 navijača smješten i na parket.

Unesene su i dodatne stolice, jer u goste su došli zamjenica gradonačelnika sa suradnicima te pripravnici Podravke. Upravo ovi mladi ljudi koji tek kroče u svijet rada dali su dodatni poticaj uzavreloj atmosferi. Lica oslikanih crveno bijelim bojama, plesali su i pjevali, glasno bodrili svaki uspješan potez natjecatelja te na sveopće veselje skakali u vrećama.

Njihovi padovi i komični potezi do suza su nasmijali djecu, ali i vrhunske sportaše koji su gostovali u Samoboru. Najbolji svjetski vaterpolista, osvajač olimpijskog i svjetskog zlata Josip Pavić za ovu je priliku vratarsku kapicu zamijenio nogometnom loptom i uspješno savjetovao natjecatelje u izvođenju penala. Usto zajedno s proslavljenim rukometašem Zlatkom Horvatom, koji je po treći puta gostovao na Lino višebojcu, pomogao je i izazivačici iz publike Dori Andrić u osvajanju slatkog Podravkinog paketa. Oduševljen doživljenim, proslavljeni vratar hrvatske reprezentacije i Mladosti obećao je ponovni dolazak na Lino višebojac.

Njemu bi se lako mogao pridružiti i Boris Dvoršek trener RK Zagreb kojemu je srce zaigralo iz više razloga. Naime prve školske dane proveo je upravo u ovoj samoborskoj školi i povratak u dječačke dane silno ga je razveselio. Trener u čijoj su rukometnoj radionici ponikli ponajbolji hrvatski igrači imao je u Samoboru i poseban zadatak - ostvariti san malom Simonu Zemljiću koji otežano hoda. Učenik trećeg razreda koji se zbog bolesti ne može baviti sportom sanjao je o tome da bar jednom puca na gol nekom poznatom rukometašu. Trener Dvoršek na gol je postavio Stipu Mandalinića, koji je svojedobno proglašen za najboljeg juniora Europe, a Simon je nošen glasnim navijanjem cijele dvorane postigao gol i njegovom veselju nije bilo kraja.

Zasluženo su se veselili i pobjednici Lino višebojca Filip Ćelepinović i Nika Radek, Ema Volar autorica nagrađenih stihova o svijetu u kojem umjesto kiše pada čokolada, Karolina Dragoša koja je izabrana za najmasku i 4.m razred PŠ Mirnovec koji je nagrađen kao najbolja navijačka skupina.