zaslužuje sve pohvale

Šime Vrsaljko sa slomljenom kosti u licu igrao cijelo poluvrijeme, a sada se zna do koliko će još trpiti bol i kada ide na operaciju

08.12.2021 u 22:21

Bionic
Reading

Hrvatski desni bek Šime Vrsaljko, kojem je u utorak navečer tijekom utakmice Atletico Madrida i Porta slomljena kost na licu, u petak će biti podvrgnut operativnom zahvatu te bi s terena mogao izbivati najmanje mjesec dana, rekle su osobe upoznate s njegovom ozljedom.

Vrsaljko je primio udarac u Portu pa prema riječima trenera Diega Simeonea nastavio tako igrati čitavo drugo poluvrijeme.

0Igrao je drugo poluvrijeme zbog jednostavnog razloga. Nije znao da mu je slomljena kost. To nije znao on, ali niti klupski liječnik0, rekao je liječnik Jose Gonzalez iz madridske klinike Deyre u telefonskom razgovoru za Hinu.

0U nogometu ima tisuću udaraca koji bole, no srećom rijetki su lomovi. Nadalje, u svlačionicama nema aparata za rendgensko snimanje0, dodao je Gonzalez koji se bavi ozljedama nogometaša te piše komentare o ozljedama igrača za sportske novine AS.

Atletico Madrid je pobjedom od 3:1 u utorak navečer izborio prolazak u osminu finala Lige prvaka.

Klupski liječnici su pregledali Vrsaljka po povratku u Madrid gdje je rendgenska snimka pokazala frakturu jagodične kosti. Atletico je u srijedu u 13.45 sati priopćio kako će biti podvrgnut operacijskom zahvatu.

0Operacija će biti obavljena u petak0, kaže Belen Sanchez Garcia koja izvještava o Atleticu za španjolsku televiziju La Sexta.

Klub nije izvijestio koliko bi 29-godišnji Vrsaljko mogao izbivati s terena.

0U ovom konkretnom slučaju ne treba kriviti nikoga0, napominje Gonzalez.

'Moguće je da će moći zaigrati nakon mjesec dana sa zaštitnom maskom', dodao je.

Hrvatski reprezentativac je od 2019. godine imao problema s koljenom koje mu je operirano i zbog kojeg je duže izbivao iz momčadi. Ove sezone je rijetko dobivao priliku odigravši 331 minutu tijekom devet utakmica.

Trener Diego Simeone ga je protiv Porta stavio na poziciju desnog stopera u zadnjoj liniji s tri igrača, jer zbog ozljeda nije bilo trojice stopera, Gimeneza, Felipea i Savića, a također niti prvog desnog beka Kierana Trippiera.

Vrsaljko je igrao u liniji s Hermosom i Kondogbijom, veznjakom kojem također to nije bila prirodna pozicija.

Atleticu je bila potrebna pobjeda za prolazak skupine, a kada je to ostvario Vrsaljko je emotivno krenuo u zagrljaj Simeoneu. To mu je bila prva utakmica u kojoj je odigrao svih 90 minuta ove sezone.

Vrsaljku ugovor s Atleticom istječe 30. lipnja sljedeće godine.

Španjolske novine AS istaknule su kako unatoč boli nije htio napustiti teren zbog važnosti utakmice.