Gotovo je

Silvio Berlusconi napada sami vrh talijanskog nogometa, a kao veliko pojačanje na tom putu vidi Mirka Marića po kojeg je poslao privatni avion

07.08.2020 u 10:44

Bionic
Reading

Silvio Berlusconi u svoju Monzu je doveo Mirka Marića iz Osijeka za kojeg će platiti oko pet milijuna eura i razne bonuse

Mirko Marić je napustio Osijek i krenuo prema Italiji gdje će potpisati za novog drugoligaša Monzu. Vlasnik ovog kluba je nekadašnji vlasnik Milana Silvio Berlusconi koji je za Marića Osijeku spreman platiti pet milijuna eura uz dodatnih milijun ili milijun i pol eura kroz razne bonuse.

Marić je ove sezone zabio 20 golova u Hrvatski Telekom Prvoj ligi koliko su zabili i Antonio Čolak i Mijo Caktaš, ali na kraju je najboljim strijelcem lige proglašen Čolak koji je do 20 golova stigao s najmanjom minutažom. Usprkos tome, Marić je privukao pažnju brojnih klubova, a u utrci su prednjačili Dinamo Kijev i Rangersi, no karijeru će ipak nastaviti u Italiji. Osijek je tako napravio jedan od najvećih transfera u svojoj povijesti.

Rekord sada drži Boško Šutalo koji je u Atalantu otišao za pet milijuna eura. Osijek će morati pronaći i zamjenu za svojeg ponajboljeg igrača. Sada ostaju na Antoniju Manceu i mladom Dionu Dreni Belji koji će vjerojatno dobiti veću minutažu odlaskom prvog strijelca kluba.

Marić je u Osijek stigao iz Videotona 2017. godine i od tada je u 113 utakmica zabio 53 gola, a upisao je i dva nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.