Slavonci misle ozbiljno

Navijačima Dinama se ovo neće nikako svidjeti; Nakon Nenada Bjelice Osijek želi dovesti i jednu od najvećih zvijezda iz redova prvaka

28.07.2020 u 13:10

Bionic
Reading

Osijek želi dovesti Nenada Bjelicu, a osim slavnog trenera žele Dinamu oteti Lovru Majera kojeg su 'modri' prije dvije godine platili 2.5 milijuna eura

Osijek gradi novi stadion i veliki trening kamp po kojem će se izdvajati u Hrvatskoj, a izgleda da se i igrački žele barem približiti Dinamu, ako ne i oteti primat plavima. Nakon što je poput bombe odjeknula vijest da Osijek radi na dovođenju Nenada Bjelice, iz Slavonije su lansirali još jedan projektil.

Osim što žele donedavnog trenera Dinama koji svakako pripada najboljima u povijesti maksimirskog kluba, ako ne predvodi tu listu, sada žele oteti i novu Dinamovu desetku, talentiranog Lovru Majera. Bjelica je znakovito rekao: 'zašto ne?' i sada čeka poziv iz Osijeka, a tamo bi se mogao ujediniti s Majerom kojeg je već vodio u Dinamu.

Nova sezona Hrvatski Telekom prve lige kreće već 15. kolovoza pa vremena za slaganje ekipe i nema previše, a Osijek se izgleda želi pojačati pravim igračima. Nakon što su potvrdili da su otkupili 22-godišnjeg Merveila Ndockyta iz Getafea i da rade na otkupu Igora Silve iz Olympiacosa, sada se okreću operaciji dovođenja Lovre Majera, pišu Sportske novosti kojima je da se nešto kuha potvrdio sportski direktor Alen Petrović.

'Moram priznati da je on naša velika želja, a hoćemo li to realizirati vam u ovom trenutku ne mogu reći. Tako kvalitetan igrač bi nam jako dobro došao', rekao je Petrović koji je ipak ostao zagonetan.

Ostaje pitanje i koliko bi Dinamo tražio za Majera. Prije dvije godine su ga doveli za 2.5 milijuna eura, a teško je zamisliti da bi ga pustili ispod barem dvostruko toliko. S druge strane, u Osijeku imaju novaca, a možda bi za Majera mogli skupiti prodajom Petra Bočkaja ili Mirka Marića za kojima već vlada veliki interes.