PRAVO LICE ELFA

Silovita Njemačka uništila Slovake na putu do četvrtfinala!

26.06.2016 u 19:48

Bionic
Reading

Njemačka nogometna reprezentacija ostvarila je impresivnu 3:0 pobjedu u osmini finala Eura protiv Slovačke u Lilleu te tako pokazala da će igrati važnu ulogu u nokaut fazi turnira...

Izabranici Joachima Löwa nisu briljirali u grupnoj fazi natjecanja, no to je bilo tek zagrijavanje. Aktualni svjetski prvaci protiv Slovačke u osmini finala Eura pokazali su ove nedjelje svoje pravo lice i postali prva reprezentacija koja se s lakoćom probila među osam najboljih, nakon četiri tvrde i neizvjesne nokaut utakmice kojima smo ranije svjedočili.

Njemačka je svoj put prema pobjedi trasirala već u 8. minuti, kada je Boateng u stilu Modrića jednu odbijenu loptu opalio iz voleja s dvadesetak metara koja je završila u donjem desnom kutu nemoćnog Kozačika. Pet minuta kasnije Özil nije realizirao penal, ali to nije smelo njegovu selekciju koja je u 43. minuti zahvaljujući Mariju Gomezu udvostručila rednost nakon asistencije Draxlera.

Julian Draxler došao je na svoje u 62. minuti kada je silovito iz voleja poslao loptu pod gredu nakon dodavanja Hummelsa, čime je potvrdio svoj dobar nastup i zaokružio veliku pobjedu Elfa.

Slovaci nisu uspjeli ponoviti čvrstu igru viđenu protiv Engleza u grupnoj fazi natjecanja, a Njemačka će u četvrtfinalu imati puno teži izazov: igrat će protiv boljeg iz ogleda Španjolske i Italije.

EP u nogometu, osmina finala

Njemačka – Slovačka 3:0 (Boateng 8, Gomez 43, Draxler 62)