OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

Sevilli remi u Moskvi, Inter zasvirao 'blues'

25.02.2010 u 08:44

Bionic
Reading

I u srijedu smo svjedočili uzbuđenjima u Ligi prvaka. U svojim prvim utakmicama osmine finala najcjenjenijeg klupskog natjecanja na svijetu snage su odmjerili CSKA i Sevilla u Mosvi, te Inter i Chelsea u Milanu. Bilo je fenomenalno na oba travnjaka

Moskovski CSKA ugostio je na stadionu Lužnjiki španjolsku Sevillu i kao dobar domaćin dopustio joj vrlo obećavajući remi. Premda su domaćini imali više od igre, bolje prilike i ukupno su ostavili bolji dojam, činjenica je da s ostvarenih 1:1 Sevilla ima pravo na ogroman optimizam uoči uzvrata 16. ožujka.

Gosti su poveli već u 25. minuti. Jesus Navas oslobodio si je prostor na desnoj strani, ubacio je u sredinu prema svojim napadačima i sve bi bilo posve jednostavno za domaćine da Sergej Ignašević nije promašio loptu. Odjednom, u prilici se našao Alvaro Negredo i bez i najmanjih poteškoća pogodio za vodstvo svoje momčadi. U tim trenucima igralo se prilično otvoreno, s dosta šansi pred jednim i drugim golmanom, no do sredine drugog poluvremena rezultat se nije mijenjao.

A onda, u 66. minuti, nakon prvog udarca u okvir gola Andresa Palopa domaćini su izjednačili. Gol kao grom iz vedra neba zabio je Mark Gonzalez izvrsnim udarcem s 35 metara u dalji kut gostujućeg vratara. Jasno, tribine su eksplodirale i tražile da nakon izjednačenja CSKA dođe i do vodećeg pogotka vrijednog pobjede. Ipak, do kraja je ostalo 1:1 uz još nekoliko dobrih prilika na obje strane. Sevilla je nakon gostovanja u glavnom gradu Rusije definitivni favorit za prolazak u četvrtfinale Lige prvaka.

Ludo i nezaboravno bilo je i u Milanu. Jose Mourinho ugostio je sa Interom svoj nekadašnji klub iz Londona, koji danas vodi Carlo Ancelotti, nekadašnji trener najvećeg Interovog rivala - AC Milana. Mnogi su tu utakmicu već nazvali finalom prije finala, a s obzirom na igru, susret je i opravdao taj epitet.

Domaćini su krenuli izuzetno snažno i stigli do vodećeg pogotka već na startu utakmice. U trećoj minuti, Diego Milito iskoristio je dobru akciju Ett'a i Sneijdera te pored nemoćnog Johna Terryja poslao loptu pored Petra Čecha. Izvrsno otvaranje susreta jamčilo je još bolji nastavak i upravo seto i dogodilo. Domaćini su igrali jako dobro, Cehelsea je uzvraćao istom mjerom, a oba golmana imala su dosta posla. Ipak, gosti su do pogotka stigli prije; na 1:1 poravnao je Kalou u 51. minuti lijepim i odmjerenim udarcem nakon solo prodora Ivanovića. Dojam je ipak da je golman Julio Cesar mogao i morao bolje reagirati, jer udarac nije bio toliko snažan, a i lopta ga je preskočila okrznuvši mu ruku.

Kako bilo, stadionom Giuseppe Meazza odjednom se čula samo pjesma brojnih gostujućih navijača, no ne zadugo. Samo četiri minute kasnije Inter je ponovno stigao u vodstvo. Wesley Sneijder ubacio je loptu s lijeve strane, Branislav Ivanović glavom izbacio loptu iz svog šesnaesterca, no volejem ju je zahvatio Esteban Cambiasso i opalio prema golu gostiju. Na putu do mreže lopta se ponovno odbila od nekog iz obrane Chelseaja i dok još nije pala na travu ponovno je iz sve snage pucao Cambiasso i ovog puta sudac Manuel Mejuto Gonzalez morao je pokazati na centar; 2:1 za Inter.

Na isteku sata vremena igre u jednom laganom doskoku ozlijedio se gostujući vratar Čech i tada se činilo da je Interu put do pobjede otvoren. Jasno, nije problem u tome da pričuvni golman Hilario nije kvalitetan, nego da se nije imao prilike zagrijati i pripremiti za nastup. Ipak, obrana Londonaca dobro je odradila svoj dio posla, a i napadači su se razigrali i olakšali defanzivcima posao. Igra se ponovno preselila pred gol Intera, no novog izjednačenja nije bilo. Mourinho može biti itekako zadovoljan pobjedom i igrom svoje momčadi, a sumnjamo da će i Ancelotti imati previše problema sa spavanjem s obzirom na to da su njegovi nogometaši zabili pogodak koji im nudi dobru priliku za prolaz u četvrtfinale. Na Stamford Bridgeu dosta im je i 1:0!

CSKA - SEVILLA 1:1 (1:0)

MOSKVA. Stadion Lužniki; Sudac: Felix Brych (Njemačka);

Strijelci: 0:1 Negredo (25), 1:1 Gonzalez (66)

CSKA: Akinfejev - V.Berezutski, Ignašević, A.Berezutski, Ščenikov - Semberas, Aldonin, Honda (od 83. Mamaev), Mark Gonzalez, Krasić - Necid

Sevilla: Palop - Stankevicius, Fazio, Escude, Navarro - Jesus Navas, Romaric, Zokora, Adriano (od 59. Perotti), Renato (od 89. Acosta) - Negredo (od 76. Kanoute)

INTER - CHELSEA 2:1 (1:0)

MILANO. Stadion San Siro; Sudac: Manuel Enrique Mejuto Gonzalez (Špa);

Strijelci: 1:0 Milito (2), 1:1 Kalou (51), 2:1 Cambiasso (55)

Inter: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti - Stanković (od 85. Muntari), Cambiasso, Thiago Motta (od 58. Balotelli) - Sneijder - Milito, Eto'o (od 68. Pandev)

Chelsea: Čech (od 62. Hilario) - Ivanović, Terry, Carvalho, Malouda - Obi Mikel, Ballack, Lampard - Kalou (od 78. Sturridge), Drogba, Anelka