NAKON DERBIJA

Sesar nakon pobjede na Gripama: I Cibona i Split su u padu

12.04.2023 u 10:20

Bionic
Reading

Ovako su čudnu i tvrdu utakmicu s puno grešaka na obje strane prokomentirali treneri Srđan Subotić i Josip Sesar

Split je na Gripama, u susretu 5. kola Lige za prvaka, poražen od Cibone s 75:77 (6:22, 18:13, 24:16, 27:26). Bila je to čudna utakmica u kojoj su gosti nakon prve četvrtine imali plus 16, pa je Split u drugoj četvrtini napravio 12:0. Bilo je puno grešaka s obje strane.

U drugom dijelu Split se vratio, ponajviše zahvaljujući borbenom Josipu Jukiću (8 poena, 12 skokova), čak i poveo u dva navrata, ali u neizvjesnoj završnici zahvaljujući tricama Ivana Majcunića (16 poena, šut za tri 4:6) Cibona je došla do pobjede.Split je pet sekundi prije kraja imao loptu, ali Dominik Mavra (22 poena, 8 skokova, 7 asistencija) se spetljao i nije uputio šut.

'Izuzetno teška utakmica, obje ekipe su u nokdaunu, mučili smo se i mi i oni. Znali smo da će se zatvoriti na početku, mi smo promašili sve otvorene šuteve. Na kraju nemam što prigovoriti igračima, vratili smo se velikom borbom, presudilo je par vezanih šuteva Majcunića i naša greška iz koje su postigli lagan koš', kazao je Splitov trener Srđan Subotić.

  • +10
KK Split - KK Cibona, HT Premijer liga, 11.4.2023. Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric

Trener Cibone Josip Sesar ovako je prokomentirao susret:

'Vrlo tvrda utakmica koju smo većim dijelom susreta kontrolirali. Dok je Ljubičić bio svjež i dok je iskakao u „picku“ mi smo držali ritam i bili uspješni. Majcunić je, pak, povukao u presudnim trenucima. Moram reći da je vidljivo kako smo i Split i mi u padu, ne toliko fizičkom, koliko psihičkom. Veliki broj utakmica dolazi na naplatu. AdmiralBet ABA liga sada završava i bitno je održati tenziju i fokus za završnicu hrvatskog prvenstva. Čestitam svojim igračima. Veliko srce i htijenje u situaciji kada nas je sve manje i kada smo prilično umorni'.