ABA LIGA

Cibona ispala iz igre, Zadrane iz doigravanje može izbaciti samo splitsko čudo

11.04.2023 u 09:15

Bionic
Reading

Jeda hrvatski klub će u doigravanje AdmiralBet Aba lige. Najbliže tomu je Zadar, ali lopta je još uvijek u igri

U preostalim utakmicama 25. kola AdmiralBet ABA lige odigranim u ponedjeljak Studentski centar je pobijedio FMP rezultatom 84-74, dok je Partizan bio bolji od Igokee 89-74.

Splitu su tako preostale teoretske šanse da se pobjedom u Beogradu protiv Crvene zvezde ugura među osam najboljih. Naime, u krugu Studentski centar - Zadar - Split, najlošije stoje Zadrani pa bi, ako sve tri momčadi na kraju budu imale omjer 11-15, Zadar pao na deveto mjesto.

No, osim čuda u Beogradu Split mora dočekati i pobjedu Partizana protiv Zadra na Višnjiku. Uz to dosta je zaostalih utakmica, a jednu od njih igra i Igokea protiv Mornara. Kako jedini predstavnik BiH u ABA ligi zadnje kolo igra kući sa Studentskim centrom moguće je da i Igokea dogura do 11 pobjeda. Trenutno ih ima devet.

Zanimljivo je da Zadar u slučaju pobjede protiv Partizana te poraza Mege u zadnjem kolu od Cedevite Olimpije može i do šestog mjesta jer ima bolji međusobni omjer s Beograđanima.

Cibona se uvjerljivim porazom od Zadra u Draženovom domu oprorila od izgleda za plasman među osam najboljih ekipa regionalne košarkaške lige.

Kalkulacija je puno, velika uzbuđenja tek predstoje...