ZASLUŽENO ZADRANI

Sesar na utakmici protiv Zadra konstantno prigovarao sucima, a onda poslao oštru poruku

05.04.2023 u 09:37

Bionic
Reading

Zadar je u derbiju košarkaške Lige za prvaka zasluženo pobijedio Cibonu 93-76. Trener Zagrepčana Josip Sesar nije bio zadovoljan suđenjem, a posebno oštar bio je u izjavi nakon utakmice

Trener Cibone Josip Sesar tijekom sinoćne utakmice 4. kola Lige za prvaka HT Premijer lige silnu je energiju trošio na komunikaciju sa sucima. Kada nije bila verbalna bila je gestikulirajuća. Obraćao se i zapisničkom stolu, tražio preglede spornih situacija i redovito ostajao kratkih rukava.

Kad je brod počeo tonuti kroz tenzije je pokušavao razbiti ritam Zadra, ali iz cijele priče izašao je samo s tehničkom greškom. Dosta dugo, čak predugo, suci su tolerirali Sesarove pritiske, a onda to presjekli. No nervoza se preselila na cijeli stožer pa je jednu dobila i klupa Cibone predvođena Barišom Krasićem, koji se ušao u otvoreni rat s navijačima na tribini pored Cibonine klupe.

Mirnoću Sesar nije imao niti u susretu s novinarima:

'Imam dojam da nismo puno utjecali na igru, ali kad pogledam utakmicu reći ću što je bilo. Moramo se pripremati za dalje jer nas već u subotu čeka nova utakmica sa Zadrom i to je to', kratko je rekao Sesar.

Na 'to' ipak nije bilo 'to' jer Sesara je dočekalo očekivano novinarsko pitanje.

'Dojam je da ste puno pričali sa sucima tijekom utakmice...'

'Nisam stekao taj dojam moram pogledati snimku da bi komentirao.'

'Znači to nije bilo namjerno da biste skinuli pritisak sa svojih igrača zbog rezultata?', uzvratila je novinarska strana.

'Rezultata? Nama je rezultat bio gotov čim smo došli ovdje', zaključio je Sesar.

Od prve minute Sesar je bio nabrušen, s malo više koncentracije u trenucima kada je njegova momčad stekla devet poena prednosti, a trener Zadra Danijel Jusup pokušavao probuditi svoje igrače, mogao je trasirati svojoj momčadi put do pobjede. Tražiti drugdje krivca za poraz osim u vlastitim redovima, u utakmici u kojoj su podbacili gotovo svi njegovi igrači osim Krešimira Radovčića i Domagoja Vukovića, razumljivo je jedino ako ih na taj način Sesar pokušava nabrijati za nadolazeći subotnji ABA-ligaški ogled protiv istog protivnika u Zagrebu.

Možda i dobra taktika, ali nemir koji ga je držao na jučerašnjoj utakmici kumovao je porazu Cibone i povratku Zadrana u borbu za startnu jedinicu uoči početka doigravanja.