OD SRCA

Serenin pobjednički ples; evo što je sve izjavila o Lučić-Baroni

26.01.2017 u 09:10

  • +6

Australian open, Mirjana Lučić Baroni - Serena Williams

Izvor: Reuters / Autor: Montaža: Reuters

Bionic
Reading

Serena Williams je bila prejaka u polufinalu Australian opena za Mirjanu Lučić-Baroni (6:2, 6:1), a ulazak u novo Grand Slam finale proslavila je plesom sreće

Serena je još jednom dokazala kako joj godine ne mogu ništa te je na suveren način izborila finale sa sestrom Venus. Američka tenisačica je izvela po običaju svoj happy dance u tunelu stadiona na putu prema svlačionici iako smo od nje vidjeli i bolje plesne pokrete.

Što se tiče meča s našom Mikicom, Serena je rekla:

'Zaista sam sretna zbog nje. Ona je prava insipracija i sve je zaslužila. Počašćena sam što sam igrala s njom, igrala je žestoko, čestitam joj na svemu. Bilo je sjajno što je tu i što ste je podržavali.'

Inače, u finalu bit će to 28. dvoboj sestara Williams, a 15. na Grand Slam turnirima. Serena ima ukupnu prednost od 16-11, a 9-5 kad su se sastajale na Grand Slam turnirima. U Grand Slam finalima Serena vodi 6-2. Ovo će biti njihov treći dvoboj na Australian Openu. Venus je slavila u 2. kolu 1998., a Serena je bila bolja u finalu 2003. godine.


Finalni okršaj u kojem će Serena tražiti put prema 23. naslovu u 29. finalu, a Venus pokušati osvojiti svoj osmi Grand Slam trofej, a prvi u Melbourneu, na rasporedu je u subotu, u 9.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Uspije li još jednom pobijediti stariju sestru Serena Williams će se nakon Australian Opena vratiti na čelno mjesto WTA ljestvice, s kojeg ju je nakon prošlogodišnjeg trijumfa na US Openu u rujnu, izgurala Njemica Angelique Kerber koja je u Melbourne Parku branila naslov, ali zapela već u osmini finala.