WIMBLEDON

Serena preko Venus do 10. grand slam naslova

04.07.2009 u 16:53

Bionic
Reading

Serena Williams zračila je snagom, odlučnošću i autoritetom te je njezina pobjeda nad sestrom Venus u finalu Wimbledona bila posve zaslužena

Amerikanka Serena Williams po treći je put u karijeri osvojila najveći teniski turnir, Wimbledon. Serena je, baš kao i 2002. i 2003. godine, do naslova stigla zahvaljujući pobjedi u finalu protiv starije sestre Venus, ovoga je puta bilo 7:6(3), 6:2 za Serenu. Do pobjede je stigla ponovno vrlo dobrim servisom i zahvaljujući gotovo dvostruko većim brojem winnera. Meč je bio koliko-toliko neizvjestan do tie-breaka prvog seta, no nakon te 13. igre pobjeda Serene bila je stvar rutine.

Bio je to četvrti međusobni dvoboj sestara Williams u finalu Wimbledona, prošle je godine Venus svladala Serenu sa 7:5, 6:4. Serena je trijumfom u Wimbledonu stigla do svog 10. grand slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji. Venus je ostala na sedam grand slam naslova, od toga pet u Wimbledonu. Usput, unatoč završenom finalu u ženskoj konkurenciji, posao sestara Williams u All england Clubu još nije završen. Naime, zajedničkim će snagama i ove godine jurišati na naslov u ženskim parovima.

FINALE:
Serena Williams (SAD/2) - Venus Williams (SAD/3) 7:6(3), 6:2