EUROPSKA LIGA

Senzacionalni Česi pokorili Rim; španjolski okršaj Valenciji

17.03.2016 u 20:59

Bionic
Reading

Nogometaši Villarreala, Valencije i praške Sparte izborili su plasman u četvrtfinale Europske lige

Sparta je priredila veliko iznenađenje pobijedivši u Rimu Lazio 3-0 nakon što je prvi susret završio 1-1. Česi su sav posao obavili u prvom poluvremenu postigavši tri gola, a strijelci su bili Borek Dočkal (10), Ladislav Krejči (12) i Lukaš Juliš (44). Lazio je ove sezone dobio sve četiri domaće utakmica u Europskoj ligi i u svakoj postigavši po tri gola, no protiv Sparte nije išlo.

Česi niti na sedmom europskom gostovanju ove sezone nisu poraženi. Sparta je do sada samo jednom stigla do četvrtfinala Kupa Uefa i Europske lige, u sezoni 1983/84. što je njihov najveći uspjeh u ovom natjecanju.


U španjolskom okršaju Valencija je pobijedila Athletic Bilbao 2-1, no dalje ide baskijski sastav koji je u prvom susretu slavio 1-0. Valencija je vodila 2-0 golovima Santi Mine (13) i Santosa (37) i imala prolaz dalje, no Aritz Aduriz je u 76. minuti zabio pogodak odluke. Bio je to već osmi pogodak vodećeg strijelca ove sezone u Europskoj ligi. Domaćin je u 88. minuti imao zicer za 3-1, no Iago Herrerin je sjajno obranio udarac Paca Alcacera.

Prolaz u četvrtfinale izborio je i Villarrela koji je u Leverkusenu odigrao 0-0 protiv Bayera i sačuvao 2-0 iz prve utakmice. Najbliže golu domaćin je bio u 54. minuti kada je Kyriakos Papadopoulos uzdrmao okvir gola. Bila je to deveta utakmica u zadnjih 12 u kojoj 'Žuta podmornica' nije primila pogodak. Tin Jedvaj nije imao pravo nastupa za Bayer zbog crvenog kartona, dok je Dario Krešić utakmicu pratio s klupe za pričuve.