preuzima 'fantje'

Senzacija iz susjedstva! Robert Prosinečki novi je izbornik Slovenije?!

10.10.2017 u 17:32

Bionic
Reading

Robertu Prosinečkom završio je mandat na izborničkoj klupi Azerbajdžana, a slovenski mediji tvrde kako je legendarni Žuti praktički sve dogovorio s čelnicima Slovenskog nogometnog saveza

Završetkom kvalifikacija za SP 2018. godine u Rusiji nekoliko je 'jakih' trenerskih imena postalo slobodno jer su im završili mandati. Među onim najtraženijim je Robert Prosinečki koji je od 2014. godine vodio reprezentaciju Azerbajdžana i doslovno preporodio ovu nenogometnu naciju.

Izbornički je mandat istekao i Srećku Katanecu koji se u suzama oprostio od Slovenije s kojom nije uspio izboriti SP u Rusiji iako je imao realnih šansi za to... Slovenski su mediji tako odmah krenuli u potragu za Katančevim nasljednikom, a među najzvučnijim imenima je ono Roberta Prosinečkog.

Prema nekim izvorima legendarni Žuti je praktički već sve dogovorio s čelnicima Slovenskog nogometnog saveza, a njegovi su protukandidati bili trener Rijeke i nekadašnji slovenski izbornik Matjaž Kek te Darko Milanič. No, njih su dvojica tek 'zamjene' ako propadne dogovor s Prosinečkim.

Žuti je u karijeri radio kao pomoćnik Slavena Bilića u hrvatskoj reprezentaciji, potom je vodio beogradsku Crveni zvezdu i turski Kayserispor, a od 2014. godine je izbornik Azerbajdžana.