ep u vaterpolu 2024.

Senzacija! Hrvatska će opet ugostiti EP u vaterpolu i to već u siječnju 2024. godine

09.11.2023 u 17:25

Bionic
Reading

Europsko prvenstvo u vaterpolu, koje je na rasporedu od 3. do 16. siječnja sljedeće godine, trebalo bi se igrati u Hrvatskoj

Europska plivačka federacija (LEN) prošlog je tjedna definitivno otkazala domaćinstvo EP-a u vaterpolu koje se trebalo igrati u Izraelu. Razlog je rat Izraela i Palestine, a u jednom je trenutku bilo pitanje hoće li se EP uopće i odigrati.

Sad je, čini se, rješenje na pomolu, te se očekuje da domaćin Europskog prvenstva u vaterpolu bude Zagreb (kao i 2010. godine), a sve nakon što je u ljeto 2022. godine najbolje europske vaterpoliste ugostio Split.

Portal total-waterpolo.com poziva se na dobro informirane izvore iz Hrvatske koji tvrde da će Vlada RH dati potporu da se ovo Europsko prvenstvo odigra na bazenu Mladosti u Zagrebu.

Jedan od potencijalnih domaćina ovog EP-a je bio i Berlin, ali za sada još nema službenih potvrda za koga su se odlučili čelni ljudi LEN-a.

Treba napomenuti kako su naše 'barakude' 2010. i 2022. godine, kad je Hrvatska bila domaćin EP-a, osvajale naslov europskih prvaka.