treba pričekati, ali...

Senijad Ibričić izazvao je pomutnju među Hajdukovim navijačima, a vrlo brzo oglasio se i 'dijamant' Edin Džeko

17.05.2022 u 08:11

Bionic
Reading

Edin Džeko sasvim sigurno jedan je od najboljih igrača, posebice u novije doba, koji su stigli iz Bosne i Hercegovine. Napadač svjetskog kalibra, koji je osvajao naslove u Engleskoj i Italiji, bio najbolji strijelac Europske lige, njemačke Bundeslige i Serie A. Očito je na velikoj životnoj prekretnici, jer na leđima mu je 36 godina, pa najavljuje odlazak u mirovinu

Napadač milanskog Intera, 36-godišnji Edin Džeko posljednja dva dana nalazi se u fokusu Hajdukovih navijača. Jer u jednom intervjuu njegov dugogodišnji prijatelj, a također bivši ljubimac Torcide, Senijad Ibričić spomenuo je kako postoji teoretska mogućnost da upravo Džeko u budućnosti odjene dres splitskog kluba.

Nepotrebno je govoriti što bi to donijelo Splićanima, jer Džeko je 'nogometna institucija', koja unatoč godinama zabija i na talijanskim prvoligaškim terenima. Samo ove sezone u 49 nastupa u svim natjecanjima za milanske crno-plave zabio je 17 golova.

Rođen u Sarajevu, počeo je igrati nogomet u Željezničaru, pa se preselio u češke Teplice (op.a., išao i na posudbu u Usti nad Labem). Sjajnim nastupima u Češkoj izborio se za transfer u njemački Wolfsburg, a potom i u Manchester City. Nakon Engleske preselio se u Italiju, točnije u Romu. Od prošlog ljeta je u dresu milanskog Intera.

I već se neko vrijeme špekulira čiji će i hoće li uopće nositi dres iduće sezone.

Prema riječima iz njegove objave, a koje su upućene Senijadu Ibričiću, moglo bi se zaključiti da bi za nekoliko dana, kada se odigra zadnje kolo u talijanskom prvenstvu, i on mogao 'objesiti kopačke o klin'.

'Hvala ti, brate moj! Hvala za sve ove godine iskrenog prijateljstva, za nezaboravne uspomene, za sve ono što smo zajedno prošli kao reprezentativci jedne nam jedine Bosne i Hercegovine, za sve ono što dolazi… Sretno Direktore i vidimo se uskoro u ‘penziji’', napisao je Džeko.