ZVEZDAŠ PRIZNAO

Šekularac o namještenoj utakmici i 'podlom triku' kladionica

05.02.2016 u 13:53

Bionic
Reading

Nogometna liga bivše Jugoslavije bila je među najjačima u Europi, no samo iznimni naivci iznenadit će se na vijest da su se u tom prvenstvu namještale utakmice

Namještalo se jako puno utakmica, a jedan od najboljih igrača s ovih prostora Dragoslav Šekularac priznao je kako je svojevoljno bio sudionik jedne od takvih.

'Namještanja je uvijek bilo i uvijek će ga biti. U cijelom svijetu. Problem nastaje kada se upletu kladionice i oko svega se zavrti ogroman novac. Ja sam jednom to učinio da bi nekome pomogao, bez ikakve naknade, pa je to bilo manje zlo,' kaže za Kurir jedna od 'Zvezdinih zvezda', no ne želi otkriti o kojoj je konkretno utakmici bilo riječ.

'Bio je kraj jednog od prvenstava i nama bodovi nisu trebali. Igrali smo protiv tada vrlo popularnog kluba koji se borio za ostanak i u kojem sam imao jako puno prijatelja. Pustili smo i dan danas smatram da sam učinio dobro djelo,' rezonira 78-godišnji bivši ofenzivni veznjak.

Kaže kako povremeno ode u kladionicu, te upozorava...


'Koliko smo puta svi pali na isti štos... Netko tko je u dosluhu s gazdom po kladionicama priča kako je neka utakmica namještena, dobije valjda 10 eura i sve nas 'navuče' da ulažemo na gluposti,' iskren je Šekularac koji završava:

'Organizirano namještanje mora biti strogo sankcionirano. To je kao s parkingom. Ako ostavite auto gdje vas volja i dočeka vas kazna - pa nećete to više raditi. Ista stvar je i s namještanjem. Ako od tog zakona svi budu drhtali, situacija će se promijeniti.'

Ovako je prije više od pedeset godina igrao Dragoslav Šekularac