BAŠ LIJEPO

Sebastien Haller nakon pobjede u borbi s opakom bolešću, vratio se starim navikama; Basel je to itekako osjetio

13.01.2023 u 18:44

Bionic
Reading

Nogometu i golovima se vratio Sebastien Haller te je 28-godišnji nogometaš dortmundske Borussije postigao tri pogotka protiv Basela u prijateljskom dvoboju.

Utakmica njemačkog i švicarskog prvoligaša odigrana je u Marbelli, a dortmundska Borussia je pobijedila s uvjerljivih 6:0. Haller je u igru ušao u 61. minuti, a od 81. do 88. je postigao tri pogotka, jedan iz jedanaesterca, čime je 3:0 pretvorio u konačnih 6:0 svoje momčadi. Prije dva dana je Haller odigrao posljednje minute također prijateljskog ogleda protiv njemačkog drugoligaša Fortune iz Düsseldorfa (5:1 za Borussiju), ali se tada nije upisao u strijelce.

Uvodna tri pogotka za Borussiju protiv Basela su postigli Reus, Malen i Bellingham iz jedanaesterca.

Halleru je, inače, u srpnju prošle godine dijagnosticiran rak testisa, nakon čega je napadač Obale Bjelokosti i Borussije operiran te podvrgnut kemoterapiji. Treninzima se vratio prošlog tjedna, a sada i utakmicama. Haller je karijeru počeo u Auxerreu, potom je igrao za Utrecht, Eintracht, West Ham i Ajax.

Bundesliga se nastavlja idućeg tjedna, a dortmundska Borussia je trenutačno šesta na ljestvici s devet bodova manje od vodećeg Bayerna.