12. RALLY POREČ

Šebalj međunarodni prvak Hrvatske

13.11.2011 u 20:38

Bionic
Reading

Juraj Šebalj i suvozač Toni Klinc iz AK Sljeme pobjednici 12. Porečkog relija. Dvojac je u Mitsubishi Lanceru Evo IX bio za 0:53,9 sekundi brži od drugoplasiranog Ivana Čibeja i Saše Bittermana iz AK Opatija Motorsport.

S pobjedom na Porečkom reliju, Šebalj je osvojio naslov međunarodnog prvaka Hrvatske. Za osvajanje naslova glavni konkurent mu je bio Janos Szilagy, no već na prvom brzinskom ispitu na porečkoj Žatiki, Szilagy-ev Mitsubishi Lancer Evo IX se okrenuo na stazi, nakon čega je ispravio auto i nastavio vožnju, no izgubio je dragocjenih 50-tak sekundi, što je išlo u prilog Šebalju.

Janos Szilagy iz mađarskog kluba Stille ASE u ukupnom poretku plasirao se na treće mjesto, zaostavši za prvoplasiranim Šebaljom 0:54,1 sekundi.

Naš viceprvak Niko Pulić iz AK MRC Sport sa suvozačicom Lanom Sutlić iz AKK Sveta Nedjelja plasirali su se na četvrtom mjestu. Među velikim asovima ovogodišnjeg Porečkog relija, publika je imala prigodu uživati također i u vožnji Roka Turka, europskog prvaka u kategoriji vozila s prednjim pogonom i međunarodnog prvaka Hrvatske u grupi A.

Za ovogodišnji Porečki reli, koji se održava pod punim nazivom 'Hyundai Autokuća Košara –12. Rally Poreč 2011' zaprimljeno je rekordnih 68 prijava vozača iz šest europskih zemalja, što je najveći broj prijava među relijima u Hrvatskoj, a startalo je 57 vozača.

Porečki reli se može pohvaliti i s 11 brzinskih ispita, a odvozilo ga je do kraja preko 60 posto prijavljenih vozača, čemu su doprinijeli i izvanredni vremenski uvjeti na svih pet lokacija ova dva dana vikenda.