VELIKI POVRATAK?

Seattle: 45.000 zahtjeva za NBA klub koji još ne postoji

03.04.2013 u 17:19

Bionic
Reading

Jaka izaslanstva gradova Seattlea i Sacramenta pokušat će uvjeriti Upravni odbor NBA lige da je baš njihov grad zaslužio pobjedu u neviđenoj bitci za Sacramento Kingse

Chris Hansen, voditelj investicijskog fonda, vodi skupinu koja je potpisala uvjetni dogovor s obitelji Maloof, sadašnjim većinskim vlasnicima Kingsa, o uvjetnoj kupnji većinskog udjela kluba. Hansen želi predstaviti svoju skupinu i objasniti viziju kako bi NBA košarku vratio u Seattle, nakon pet godina izbivanja. Podsjetimo, Seattle je 2008. godine ostao bez SuperSonicsa, koji su preselili u Oklahomu i postali Thunder.

Hansen je u utorak iznio tvrdnju kako se gotovo 45.000 NBA fanova u području grada Seattlea već prijavilo za kupnju sezonskih ulaznica, ukoliko se Kingsi prebace u Seattle.

Vodi se velika bitka za Kingse koji možda postanu Sonicsi

Izaslanstvo Sacramenta predvodi gradonačelnik Kevin Johnson, koji već gotovo tri godine vodi borbu kako bi Kingse zadržao u svom gradu. Okružen je s nekoliko članova privatne skupine koja je dala ponudu za kupnjom Kingsa i izgradnjom nove arene.

Johnson je u New Yorku od ponedjeljka ujutro na pripremama za izlaganje, te je rekao kako je njegov grad učinio sve što je NBA liga zatražila od njega.