NIJE NEMOGUĆE

Schumi: Ako Vettel sruši moje rekorde, bit ću sretan

30.08.2013 u 17:52

Bionic
Reading

Michael Schumacher smatra da Sebastian Vettel ima dobre izglede oboriti njegove brojne rekorde ako nastavi ovako uspješno voziti za Red Bull

Schumi je u karijeri skupio sedam titula prvaka, 91 pobjedu, 68 pole pozicija i 155 pobjedničkih postolja. Vettel s druge strane ima tri titule prvaka, 31 pobjedu, 39 pole pozicija te 54 pobjednička postolja, no tek mu je 26 godina i ako ostane zdrav, pred njim je još deset godina F1 karijere.

S obzirom da je Schumacher u tridesetima najviše toga napravio u Formuli 1, a njegov mlađi sunarodnjak još nije ni blizu tim godinama, nije ni čudo što njemački velikan smatra da su njegovi rekordi ugroženi.

'Ima najbolji paket na raspolaganju, a u Formuli 1 prvenstva obično osvajaju najbolji. Rekordi su tu da bi ih se rušilo. To je ono što me motiviralo dok sam vozio. Vjerujte mi, ako ih Sebastian obori, ja ću biti sretan zbog njega. Osvojio je u kratko vrijeme tri titule, zašto ne bi onda i sedam?', pita se 44-godišnji Schumi koji je dominirao u bolidu Ferrarija početkom novog tisućljeća.

'Imam samo tri titule, što je ništa u odnosu prema njegovih sedam. Rušenje njegovog rekorda nije nešto što bi moglo doći sljedećih godina, pa o tome ni ne razmišljam. Imao sam par dobrih godina, ali to bi se moglo iznenada promijeniti,' mišljenje je pak Sebastiana Vettela, a s njim se slaže i legendarni njemački vozač Hans-Joachim Stuck

'Ako iz nekog razloga Newey više ne bude tu, ekipa bi se mogla naći u potpuno drukčijoj situaciji.'