slijedi njegove korake

Schumacherov sin Mick otkrio detalje o najvažnijem razgovoru koji je vodio s ocem

01.02.2019 u 09:08

Bionic
Reading

Mick Schumacher priznaje da mu nije lako slijediti korake svog slavnog oca, no sretan je što je sin sedmerostrukog prvaka Formule 1...

Mladi Nijemac prošle sezone osvojio je titulu u europskoj Formuli 3 te tako napravio važan korak prema elitnom automobilističkom natjecanju.

  • +5
Mick Schumacher Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Iako već ima pravo na superlicencu za Formulu 1, 19-godišnji Mick Schumacher u 2019. godini okušat će se u Formuli 2, što bi trebao biti njegov posljednji korak prema ulasku među elitu.

Ako se dokaže u konkurenciji najboljih juniora svijeta, nitko više neće moći osporiti njegov talent, a s obzirom na to da je potpisao juniorski ugovor s Ferrarijem, Sauber, koji je odnedavno B momčad Talijana, mogao bi biti njegova prva destinacija u Formuli 1.

Povodom 50. rođendana svog oca, koji je prije pet godina stradao na skijanju u francuskom Meribelu i od tada se ne pojavljuje u javnosti, Mick je progovorio o ključnom razgovoru s Michaelom otkrivši detalje o čemu su razgovarali:

'Utrke kartinga nešto su normalno u mojoj obitelji i uvijek mi je bilo zabavno voziti karting s mojim ocem. Sjećam se dana kad me pitao je li to moj hobi ili se želim profesionalnom baviti time', prisjetio se Mick Schumacher pa nastavio:

'Odgovorio sam mu sasvim jasno. Rekao sam mu da želim biti profesionalni vozač. Nikad se nisam htio baviti ni s čime drugim.'

'Sretan sam što sam sin najvećeg vozača svih vremena. Divim mu se. No ponekad je teško slijediti njegove korake. Biti njegov sin ima dobre i loše strane', priznao je mladi talent pa naglasio da smatra da biti članom obitelji Schumacher ipak više pomaže nego odmaže automobilističkoj karijeri...