ZAHTJEVAN TRANSPORT

'Schumachera će morati helikopterom prebaciti kući!'

02.04.2014 u 14:55

Bionic
Reading

Ugledni sportski doktor Reinhard Weinstabl vjeruje da transport Michaela Schumachera iz Grenoblea u njegov dom u Švicarskoj ne predstavlja problem za njegovo zdravlje, ako ga se izvede helikopterom...

Podsjetimo, sedmorostruki F1 prvak već je puna tri mjeseca na odjelu intenzivne njege u bolnici u Grenobleu. Schumacher se nalazi u induciranoj komi nakon teške nesreće tijekom skijanja u Meribelu, a zasad je nepoznato kako prolazi proces buđenja. Prema mišljenju većine stručnjaka njemački velikan teško da će se ikad u potpunosti oporaviti.

'Što vrijeme više ide, sve su manje i manje šanse da će se Michael značajno oporaviti. Mislim da je neizbježno da u ne tako dalekoj budućnosti osoblje intenzivne njege odluči kako postoji pacijent kojem je potrebniji krevet od Michaela, s obzirom na stanje i izglede za oporavak,' napisao je u jednom od svojih posljednjih tekstova bivši F1 doktor Gary Hartstein, koji putem Twittera i bloga prati cijeli slučaj od samog početka.

No, obitelj Schumacher se ne predaje. Supruga Corinna namjerava izgraditi potpuno funkcionalan medicinski apartman za 10 milijuna funti i prebaciti Michaela na njegovo imanje u Švicarsku, kod jezera Geneva. Stručnjaci se slažu da je takav transport moguć, bez fatalnih posljedica.

'To je moguće izvesti, a idealno bi bilo helikopterom. Takav transport je siguran za Schumachera,' kaže ugledni bečki doktor Reinhard Weinstabl i dodaje:

'Pitanje je samo je li još uvijek spojen na respirator, no iako je tehnički komplicirano, moguće je transportirati i takvog pacijenta.'

Borba traje već više od 90 dana, a Schumijevi fanovi i dalje mu poručuju: nastavi se boriti i ostvari 92. pobjedu u karijeri!