UOČI JAPANA

Scenarij od kojeg je Hrvatska strahovala se i dogodio; težak je to udarac za 'Vatrene'

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija će u dvoboj osmine finala svjetskog prvenstva (ponedjeljak, 16 sati) protiv Japana krenuti bez pomoći lijevog bočnog Borna Sose

Branič Stuttgarta otpao je za utakmicu s japanskim 'Samurajima'. Lijevi bek još u subotu je propustio sve zakazane obveze (trebao je biti na konferenciji za medije, no umjesto njega je uskočio Lovro Majer), a nije bio niti na treningu.

Problemi su se nastavili i u nedjelju te je Sosa propustio i zadnji trening uoči okršaja s Japancima. Testovi na koronu su se pokazali negativni, Sosa ima virozu i jasno je da u takvom stanju neće zaigrati protiv Japana u ponedjeljak.

Izbornik Dalić u takvoj situaciji treba 100 posto spremne igrače, a kao prva opcija se nameće Borna Barišić. Postoji i varijanta u kojoj bi Joško Gvardiol išao na lijevi bok, a na njegovo mjesto stopera Martin Erlić ili Josip Šutalo, ali bilo bi to previše 'kemijanja' u zadnjoj liniji.

Dodajmo kako zbog ozljede mišića nije trenirao ni Josip Stanišić. Jakić je imao problema s koljenom, zbog čega veznjak njemačkog Eintrachta nije niti konkurirao za utakmicu protiv Belgije. Ivušić je pak, propustio jučerašnji trening zbog aduktora, no danas je normalno trenirao.

  • +46
SP Katar: HRVATSKA - BELGIJA Izvor: EPA / Autor: RUNGROJ YONGRIT

Izbornik Zlatko Dalić je više puta istaknuo kako će igrati samo maksimalno spremni igrači.

'Ako neće biti 100 posto spremni, nećemo ništa riskirati niti kalkulirati. Vidjet ćemo situaciju, trebaju nam igrači u punoj snazi, koji su maksimalno spremni i u punom treningu.'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal