STIŽE OBRAZLOŽENJE

Savezni sud prekinuo šutnju; evo kada ćemo saznati zašto je točno Đoković protjeran iz Australije

19.01.2022 u 12:43

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković deportiran je u nedjelju iz Australije nakon što Federalni sud nije uvažio njegovu žalbu za vraćanje vize koju mu je oduzeo ministar imigracije, no obrazloženje odluke još se čeka

Četiri dana nakon odluke, Savezni sud Australije najavio je da će u četvrtak objaviti konačne razloge odbijanja Đokovićeve žalbe. Pročitat će ih sudac James Allsop u četvrtak u 6.15 sati po srednjoeuropskom vremenu, javljaju australski mediji, a prenosi portal Mondo.rs.

Podsjetimo, ministar imigracija Alex Hawke donio je odluku o ukidanju vize te tako poništio ranije donesenu sudsku odluku prema kojoj je Đoković mogao ostati u Australiji, a to je objasnio korištenjem svojih ovlasti prema Zakonu o migracijama. Odluku je, kako je pojasnio, donio na temelju zdravlja i dobrog reda te javnog interesa.

Đoković je nakon toga deportiran. U ponedjeljak je stigao u Srbiju, gdje je u zračnoj luci pobjegao novinarima. Poznato je da je rekao kako se do kraja Australian Open neće oglašavati u medijima.

Dao je samo kratku izjavu nakon što je Savezni sud odbio njegovu žalbu.

'Sada ću uzeti malo vremena da se odmorim i oporavim, prije nego što dam bilo kakve daljnje komentare osim ovoga. Izuzetno sam razočaran. Neugodno mi je što je fokus proteklih tjedana bio na meni i nadam se da se sada svi možemo usredotočiti na igru i turnir koji volim. Igračima, službenicima turnira, osoblju, volonterima i navijačima želim sve najbolje na turniru. Na kraju, želim se zahvaliti svojoj obitelji, prijateljima, timu, navijačima i svojim sugrađanima Srbima za njihovu kontinuiranu podršku. Bili ste mi veliki izvor snage', rekao je tada Đoković.