NAPUŠTA REDSE?

Saudijci najavili još jedan senzacionalni dolazak; milijuni su i njega očarali

24.08.2023 u 10:48

Bionic
Reading

Iako je u nekoliko navrata odbijao ponude iz Saudijske Arabije, sada su očito 'slomili' i njega. Naime, kako su objavili mediji u Saudijskoj Arabiji, ovih dana u tu bi zemlju trebao preseliti i Mohamed Salah, egipatski nogometaš koji brani boje Liverpoola

Mohameda Salaha više nećemo gledati u Europi, baš kao i njegove brojne kolege, koji su se proteklih tjedana otisnuli u Saudijsku Arabiju i to zbog nevjerojatnih ponuda.

Salah je sa Sadiom Maneom i Robertom Firminom do prije nekoliko godina bio strah i trepet za obrane otočkih, ali i brojnih europskih klubova, a sada će ovaj trio igrati u istoj ligi, ali različitim klubovima.

Čuveni napadački trio Liverpoola preselit će u Saudijsku Arabiju. Firmino je ranije stigao u Al Ahli, Mane u Al Nassr, a sada i Salah potpisuje za jedan od četiri kluba koje financira PIF fond koji je u vlasništvu saudijske kraljevske obitelji.

Sjajni napadač i ikona Redsa potpisat će za Al Ittihad, a saudijski klub će Liverpoolu platiti 100 milijuna eura što će biti rekordan transfer ovog ljeta, jer za Neymara je prilikom transfera u Al Hilal uplaćeno 90 milijuna. I tako će Salah postati suigrač Karimu Benzemi, Fabinhu i N'Golou Kanteu. S time da će ga u klubu dočekati i dva Egipćanina, Tarek Hamed i Ahmed Hegazy.

Salah će za tri godine zaraditi čak 200 milijuna eura. Bez bonusa. Dakle, bit će novca još.

Egipćanin je u Europu stigao u ljeto 2012. godine, te je igrao za Basel, Chelsea, Fiorentinu, Romu i Liverpool.