NAŠI BOLJI OD RUSA

Šarić opet briljirao, Hrvatska prva u skupini

12.08.2012 u 08:44

Bionic
Reading

Hrvatska juniorska košarkaška reprezentacija ostvarila je i treću pobjedu u isto toliko nastupa na Europskom U18 prvenstvu koje se održava u Litvi i Latviji i tako osigurala prvo mjesto u skupini D

U 3. kolu momčad Jakše Vulića slavila je 74:63 protiv Rusije. Kao i u prethodna dva dvoboja protiv Poljske i Slovenije Hrvatsku je do trijumfa predvodio Dario Šarić s double-double učinkom od 32 koša i 13 skokova.

Šarićev atleticizam na oba kraja parketa pokazao se prevagom u našu korist. Postigao je sjajni talentirani košarkaš 11 poena u malo više od pet minuta na početku drugog poluvremena i odveo Hrvatsku do prednosti od 18 koševa, koju kasnije Rusi nisu sustigli.

'Samopouzdanje je zaista visoko u momčadi i jako smo sretni što smo završili prvi u našoj skupini. Moramo ići korak po korak do finala', komentirao je Šarić za FIBAEurope.com nakon susreta.

Mislav Brzoja sa 16 koševa bio je najveća potpora Šariću, dok je kod Rusa najefikasniji sa 14 koševa bio Mihail Kulagin.

Hrvatska tako sa stopostotnim omjerom ulazi u kvalifikacijsku rundu natjecanja, novoformiranu skupinu F koja je nastala spajanjem skupina C i D i iz koje će četiri najbolje momčadi izboriti četvrtfinale.

Prvi protivnik Hrvatskoj u drugoj rundi natjecanja bit će Turska, a taj ogled je na rasporedu u ponedjeljak s početkom u 20.15h.

EP košarkaša U18, 3. kolo, skupina D:

Hrvatska - Rusija 74:63
Slovenija - Poljska 69:63

Redoslijed: 1. Hrvatska 3-0, 2. Rusija 2-1, 3. Slovenija 1-2, 4. Poljska 0-3