EP košarkaša U18

Šarić odmarao, prvi poraz Hrvatske uoči četvrtfinala

15.08.2012 u 23:27

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaši do 18 godina upisali su prvi poraz na Europskom prvenstvu koje se trenutno igra u Litvi i Latviji. Bolji su sa 84-65 bili mladi Bugari...

Mlade nade hrvatske košarke su nakon pet vrlo uvjerljivih pobjeda na Europskom prvenstvu do 18 godina upisali prvi poraz, ali u sasvim nebitnoj utakmici za njih. Naime, pobjedom su u prošlom kolu protiv domaćina Latvije osigurali prvo mjesto u skupini, te istovremeno plasman u četvrtfinale.

U ovoj se utakmici moglo vidjeti koliko reprezentaciji znače Dario Šarić i Mislav Brzoja, koji su cijeli susret otpratili s klupe za pričuve, s obzirom na nebitnost rezultata.

Bugari su glatko dobivenom prvom i drugom četvrtinom (27-18, 23-11) osigurali dovoljnu zalihu koju do kraja susreta više nisu ispuštali. Ovom pobjedom Bugari su potvrdili plasman u četvrtfinale koji je i uoči istoga bio vrlo izvjestan.

Najbolji je u pobjedničkoj momčadi bio Aleksandar Vezenkov sa 17 poena i sedam skokova, dok je u našim redovima dobru utakmicu odigrao Jakov Mustapić koji je upisao 25 poena, pet skokova i četiri ukradene lopte.

Navečer je Hrvatska košarkaška reprezentacijasaznala svog protivnika u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Litvi i Latviji. Reprezentacija Italije stajat će na putu talentiranoj generaciji naših košarkaša do 18 godina, koje i više nego dobro predvodi Dario Šarić. Do danas (srijeda) su naši bili na savršenih 5-0 na prvenstvu, ali su u rezultatski nebitnoj utakmici izgubili od Bugarske. No, svejedno naša reprezentacija kreće s "jedinice" u četvrtfinale gdje ju čeka Italija.

Reprezentacija s Apeninskog poluotoka porazila je Ukrajinu u posljednjem kolu natjecanja po skupinama i samo potvrdila četvrto mjesto u grupi E. Italija je dosada na prvenstvu upisala po tri pobjede i poraza.

Utakmica je na rasporedu u petak.

EP košarkaša U18, parovi četvrtfinala:

Španjolska - Rusija

Hrvatska - Italija

Bugarska - Srbija

Litva - Latvija