TEŽAK POVRATAK

Šarapovu među tenisačicama ne voli baš nitko: Sasvim je jasno zašto!

31.03.2017 u 16:36

Bionic
Reading

Češka tenisačica Barbora Strycova smatra da Marija Šarapova nema niti jednu prijateljicu u svijetu tenisa te da nije pravedno što je dobila pozitivnicu za turnir u Stuttgartu, dok se druge igračice u njezinoj situaciji moraju probijati od nule...

Podsjetimo, prije nešto više od godinu dana Šarapova je priznala da je pala na doping testu i zbog konzumiranja meldonija dobila je 15 mjeseci suspenzije koja završava sljedećeg mjeseca na turniru u Stuttgartu, kada će se Ruskinja vratiti na svjetsku scenu.

S obzirom da je izgubila renking, Marija je na ovaj turnir mogla doći samo uz pozivnicu organizatora, što je izazvalo dosta ogorčenja među kolegicama, a posebno je glasna bila Caroline Wozniacki koja smatra da je nedopustivo da se nekom tko je pao na doping testu olakšava povratak na vrh. S njom se slažu i druge kolegice.

'To nije u redu. Kad napraviš nešto takvo moraš biti kažnjen. Ali to je Marija i što se tu može? Bilo bi lijepo da sam ja dobivala pozivinice, ali nisam Šarapova. Za nju se ništa nije promijenilo,' izjavila je češka tenisačica Barbora Strycova koja je također odradila šestomjesečnu doping suspenziju 2013. godine, a sada je 20. tenisačica svijeta.

'Nisam tri dana mogla hodati nakon prvog meča. Možeš trenirati šest sati dnevno, ali to nije ni slično onome što daješ za vrijeme pravog meča. Tu su i živci, razmišljanja, tijelo radi potpuno drukčije. Pripremala sam se devet mjeseci i sve me boljelo,' priznaje Strycova koja smatra da Šarapova neće imati potporu kolegica nakon svog povratka:

 

'Nismo prijateljice. Mislim da ona nema prijateljica među tenisačicama. Nema prijatelja, jer s nikim niti ne priča.'