BRANI ZLATO NA IGRAMA

Sara Kolak u Tokio otišla bez trenera: Nisam to očekivala, ali što da radim, ne da mi se na takve stvari trošiti energiju

14.07.2021 u 13:40

Bionic
Reading

U Tokio je otputovala i hrvatska atletičarka Sara Kolak koja je u Rio de Janeiru prije pet godina osvojila olimpijsko zlato

Uzbuđena sam, vidjet ćemo kako će sve to biti dolje. Vraćaju se neka sjećanja na Rio, ali drugačiji je osjećaj, rekla je Kolak u izjavi za HRT.

'Tri tjedna sam se pripremala u Rijeci, odradila sam najbolje što sam mogla, zadovoljna sam, još imamo nekoliko treninga prije kvalifikacija i onda - gas', dodala je Kolak koja više nema nikakvih problema s ozljedom lakta.

Kolak je otputovala u Tokio bez trenera, Norvežanina Andreasa Thorkildsena.

'Kako piše u novinama, tako je i bilo. Odgodio je put, ne želi riskirati svoje zdravlje, to je njegov razlog odgode puta. Nitko to nije očekivao, ni ja, ni HOO, ni Atletski savez, što da radim? Plan se ne mijenja. Ja idem svejedno u Tokio, idem se boriti i natjecati s njim ili bez njega, ne da mi se trošiti energiju na to. Idem napraviti svoje', rekla je Kolak.

Kvalifikacije ženskog koplja na rasporedu su 3. kolovoza. Olimpijske igre od 23. srpnja možete pratiti na Drugom programu Hrvatske televizije.

'Idem s istim planom kao i Riju, odradit ću treninge, pa kvalifikacije, dan po dan', zaključila je Kolak.