u odličnoj formi

Sara Kolak strašnim hicem srušila rekord Hanžeka i najavila povratak na svjetski vrh

03.09.2019 u 19:38

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska bacačica koplja Sara Kolak pobijedila je na Hanžekovićevom memorijalu s hicem od 66,42 m, što je i novi rekord mitinga...

Naša sjajna 24-godišnja bacačica koplja ponovo je u velikoj formi i bit će među kandidatkinjama za osvajanje zlata na Svjetskom prvenstvu u Dohi potkraj rujna.

  • +3
Sara Kolak pobijedila na Hanžeku uz rekord mitinga Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Sara Kolak u velikom je stilu bacala koplje na Hanžekovićevom memorijalu ovog utorka, dvaput bacivši dalje od prijašnjeg rekorda mitinga, a hitac od 66,42 m najdalje je što je itko ikad bacio na Hanžeku i bio je dovoljan za uvjerljivu pobjedu.

Njezin odličan nastup zadovoljno je s tribina pratio novi trener, Norvežanin Andreas Thorkildsen koji je čini se uspio izvući nešto dodatno iz naše atletičarke koja nakon godinu dana oporavka od ozljede ponovo izgleda kao jedna od najboljih u svojoj disciplini.

'Drago mi je što sam odlično odradila prva tri hica. Poklopili su se neki detalji na kojima smo radili. Ušla sam u natjecanje kako treba. Idemo u Dohu opušteno. Moj glavni cilj je zadržati konstantu u bacanjima. Ako tehnički dobro odradim hitac onda ću imati i dužinu,' izjavila je Sara nakon trijumfa.

Kolak je na Mladosti slavila ispred Kanađanke Elizabeth Gleadle (63,77 m), Poljakinje Marije Andrejczyk (60,91 m) i Slovenke Martine Ratej (60,50 m).

Pobjeda Kolak je bio najbolji mogući početak mitinga na Savi, na kojem se isto očekuje i od Sandre Perković koja će nastupiti u kasnijem terminu...