COPA LIBERTADORES

Santos u finalu umjesto Veleza dočekao Penarol

03.06.2011 u 10:16

Bionic
Reading

Premda je Velez Sarsfield fio priličan favorit uoči uzvrata polufinala Cope Libertadores protiv Penarola, Argentinci ipak neće vidjeti finale. Pobjeda od 2:1 nije bila dovoljna za završne utakmice vrijedne pokala protiv Santosa

Nogometaši urugvajskog Penarola iz Montevidea izborili su nastup u finalu ovogodišnjeg Copa Libertadores usprkos 1:2 porazu na gostovanju kod argentinskog Velez Sarsfielda u uzvratnoj polufinalnoj utakmici. Kako je prva utakmica u Montevideu završila pobjedom Penarola od 1:0, urugvajski sastav se plasirao u finale zbog postignutog pogotka u gostima.

Penarol je u uzvratu poveo preko Matiasa Miera (34), da bi Velez uspio preokrenuti na 2:1 golovima Fernanda Tobija (45+2) i Santiaga Silve (68), ali to mu nije bilo dovoljno za plasman u finale. U finalu će Penarol igrati protiv brazilskog predstavnika Santosa koji je u polufinalu u srijedu izbacio paragvajski Cerro Porteno.

Penarol je dosada pet puta osvajao Copa Libertadores, ali posljednji put još 1987. godine, dok je Santos dva puta bio pobjednikom i to još u vrijeme kada je za njega igrao legendarni 'kralj nogometa' Pele (1962, 1963)..

Prva utakmica igrat će sw 15. lipnja u Montevideu, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Sao Paulu.