HRVATSKA VEZA U SAD-U

Sukno u Clevelandu na ključnom pregledu; otkrio nam je nepoznat detalj o toj klinici i LeBronu!

14.01.2018 u 13:31

Bionic
Reading

Nakon što je najbolji vaterpolist svijeta Sandro Sukno zbog zdravstvenih problema napustio redove talijanskog vaterpolskog diva Pro Recca s obitelji se vratio u rodni Dubrovnik. Zbog činjenice kako mu je upitan čak i nastavak karijere 27-godišnji Sukno odlučio je potražiti drugo mišljenje u Clevelandu kod ponajboljih svjetskih stručnjaka, a uoči puta javio se i tportalu

Kada je sredinom listopada 2017. godine Sandro Sukno morao na prisilnu stanku zbog problema sa srcem nije mogao niti sanjati kako će uoči božićnih i novogodišnjih blagdana dobiti slobodne ruke od strane Pro Recca uz dodatak kako ne smije igrati i trenirati kako je dosad navikao. Ta vijest, kako je tada za tportal kazao Sukno, bila je za njgea ogroman šok.

'Sve sam detalje pretrage obavio u Italiji i koliko god da sam bio spreman na svaku opciju, nešto ovakvo te uvijek šokira. Ipak imam samo 27 godina', rekao je Sukno dodavši kako će uskoro napraviti još pretraga kako bi se 'uvjerio kakvo je stanje i što će biti s njegovom karijerom'.

Tako je Sukno, kao što je bilo planirano u dogovoru sa Zdravstvenim odborom HVS-a, odlučio otići u Cleveland u poznatu kliniku u kojoj je od odnedavno ravnatelj hrvatski liječnik, kardiokirurg dr. Tomislav Mihaljević.

'Upravo dr. Boris Labar i ja krećemo preko Munchena prema Clevelandu. Nadam se najboljem jer se zaista odlično osjećam. U toj klinici je glavni dr. Mihaljević tako da je nam rekao kako će sve napraviti da me pregledaju najbolji svjetski stručnjaci. Uostalom, ta klinika kotira kao jedna od najboljih na svijetu za srce', rekao je uoči puta za tportal Sukno.

Kaže kako će, ako nađe vremena, u utorak otići na NBA utakmicu Cleveland-Orlando kako bi uživo gledao jednog od najboljih igrača svih vremena LeBrona Jamesa, ali i svog sugrađanina Maria Hezonju.

'Baš su mi prije puta rekli kako je i LeBron James u toj klinici imao neki manji zahvat. Dakle, u sigurnim sam rukama! Ako stignemo svakako ćemo doktor i ja otići na NBA utakmicu iako imamo malo slobodnog vremena. Za tri dana se vraćamo u Hrvatsku, nadam se da dobrim vijestima', poručio je Sukno.

Navodno je Sukno još kao dječak imao sličnih problema sa srcem, ali sve pretrage su ukazivale kako nije ništa ozbiljno. Stoga je logična njegova odluka da uz podršku obitelji potraži još nekoliko mišljenja stručnjaka. Ostaviti se sporta na vrhuncu, kada si kapetan reprezentacije koja je postala prvak svijeta i kada igraš najbolji vaterpolo u životu, nikome ne bi bilo lako. Stoga se Sukno, kako nam je rako u nekoliko navrata, neće samo tako lako predati.

Vaterpolist Sandro Sukno sa suprugom i kćeri prošetao centrom Dubrovnika Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL
  • +4
Sandro Sukno – jedan od najboljih vaterpolista svijeta Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL