ZAUZELA PETO MJESTO

Sandra Perković prekinula niz osvajanja medalja na svjetskim prvenstvima

22.08.2023 u 19:40

Bionic
Reading

Četvrtog dana svjetskog atletskog prvenstva u Budimpešti, održava se i finale u bacanju diska za atletičarke.

POČELO JE FINALE U BACANJU DISKA

-------------------------------------------------------------

Šesta serija: Posljednji pokušaj Sandre. Nažalost, disk nije odletio daleko, te je naša atletičarka napravila prestup. Pobjeda je pripala Amerikanki Laulaugi Tausagi.

Peta serija: Odlična je i Nizozemka Jorinde Van Klinken, koja je disk bacila na 67.20, čime je skočila na drugo mjesto. Nije se dugo zadržala jer preskočila ju je Amerikanka. A što je napravila tek Laulauga Tausaga. Ona je disk bacila na 69.49, čime je preuzela vodstvo. Sandra Perković u ovoj je seriji bacila 65.09. Bin Feng vratila se na treće mjesto (67.41)

Četvrta serija: Hitac Sandre perković bio je ispravan, ali malo kraći (65.64) nego u drugoj seriji. Bin Feng bacila je dalje (67.18), a odgovor je imala i Amerikanka Allman, koja je također popravila rezultat (69.23).

Treća serija: Zasad se ne mijenja ništa, Amerikanka je vodeća. Iza nje je Kineskinja, dok je naša Sandra treća. Daisy Osakue je prva koja je ostala bez plasmana u nastavak natjecanja. Nažalost, u trećoj seriji Sandra je opet pogodila mrežu. Valarie Allman još je malo poravila rezultat (68.79). Amerikanka Laulauga Tausaga bacila je osobni rekord (65.56)

Druga serija: Zasad se ništa ne mijanja u poretku, Allman je vodeća. Drugi pokušaj Sandre Perković. Bio je to dobar izbačaj, disk je doletio na 66.57. metara. S ovom dužinom drži treće mjesto.

Prva serija: Claudine Vita i Njemačke bacila je disk na 60.29 metara. Sandra Perković u prvom je pokušaju pogodila mrežu. Najdulje je disk bacila Amerikanka Valarie Allman (68.57). Trenutno je druga Kineskinja Bin Feng (66.97).

-----------------------------------------------------------------

Naša najbolja atletičarka Sandra Perković vraćala se kući s medaljom sa svakog od posljednjih pet prvenstava, bila je zlatna 2013. u Moskvi i 2017. u Londonu, srebrna 2015. u Pekingu i lani u Eugeneu, dok je 2019. u Dohi osvojila broncu.

Ove godine je zbog ozljeda koje su je snašle u pripremom periodu morala odgoditi početak sezone pa je dosad imala samo tri natjecanja, a najdalji hitac od 65,26 metara bacila je 15. lipnja na mitingu Dijamante lige u Oslu.

Ipak, da se u Budimpešti možemo nadati najljepšim vijestima, Sandra je potvrdila u kvalifikacijama. Perković je plasman u finale osigurala svojim najboljim hicem sezone od 65,62 m koji je ujedno bio i treći hitac u kvalifikacijama. Najbolja je u kvalifikacijama bila olimpijska pobjednica Amerikanka Valerie Allman koja je disk bacila 67.14 m, a druga je bila aktualna svjetska prvakinja Kineskinja Bin Feng sa 65.68 m.

Finale diska je na rasporedu s početkom u 20.20 sati.

U finalu će disk bacati:

  • 1. Claudine VITA
  • 2. Liliana CÁ
  • 3. Daisy OSAKUE
  • 4. Sandra PERKOVIĆ
  • 5. Silinda Oneisi MORALES
  • 6. Kristin PUDENZ
  • 7. Valarie ALLMAN
  • 8. Bin FENG
  • 9. Shanice CRAFT
  • 10. Jorinde VAN KLINKEN
  • 11. Laulauga TAUSAGA
  • 12. Melina ROBERT-MICHON