BEZ PARDONA

Sandra Perković napokon rekla što misli o treneru Ivančiću!

21.03.2013 u 09:36

Bionic
Reading

Zlatna olimpijka Sandra Perković nakon rastanka od trenera Ivančića po prvi puta je otvoreno progovorila što danas misli o njemu

Hrvatski olimpijski odbor odabrao je jučer glavne kandidate za novi olimpijski ciklus pa će tako kroz iduće četiri godine najveću financijsku pomoć dobivati najizgledniji kandidati za olimpijsko odličje, među kojima je većina onih koji su osvajali medalje na Igrama u Londonu i Pekingu.

'To je zapravo malo drugačiji pristup u odnosu na prethodno. Nikome nećemo oduzeti mogućnost da, ako ostvari kriterije, do sljedeće godine bude i potencijalni B kandidat. Jednostavno smatramo da na temelju analiza prethodnih takvih velikih natjecanja, financijski treba više popratiti sportaše od kojih se očekuje bolji rezultat, a pogotovo one od kojih se očekuje medalja', istaknuo je glavni tajnik HOO-a Josip Čop.


Glavne uzdanice dobivat će između 60 i 100 tisuća kuna godišnje, a zlatna olimpijka Sandra Perković istaknula je važnost potpore sportašima od strane HOO-a.
'To su nekakva sigurna primanja i nešto što ćeš sigurno dobiti sljedeći mjesec i nešto na što se može računati. Za osvajanje olimpijske medalje, bila ona zlatna, srebrna ili brončana, morate uložiti puno truda i puno novaca jer je tu puno vitamina, priprema, sprava, puno sto i jedne stvari što se tiče brige o zdravlju, tako da to HOO sve pruža', rekla je zlatna hrvatska olimpijka.

Perković se u razgovoru za Media servis još jednom dotakla nesretnog razlaza s trenerom Ivanom Ivančićem.

'Naravno, mi smo ostali na bok, bok. Mislim da je žalosno nakon osam godina takve suradnje, ali ako to mora biti tako, život ide dalje. Poštujem ga što je napravio samnom, uvijek ću ga poštovati kao trenera i poštovat ću to što smo zajedno napravili i takvo velike rezultate, ali kao osoba, mogu reći da mi je u zadnjih nekoliko dana izuzetno pao u očima', rekla je Perković.