nije nepobjediva

Sandra Perković doživjela iznenađujući poraz u finalu Dijamantne lige

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Anke Waelischmiller/DPA/PIXSELL

ajbolja hrvatska sportašica Sandra Perković nije uspjela sedmu godinu zaredom osvojiti naslov pobjednice 'Dijamantne lige' u bacanju diska, ona je u petak u finalu u Bruxellesu zauzela treće mjesto s hicem od 64.31 metara.

Pobijedila je Kubanka Yaime Perez sa 65.00m, a drugo mjesto zauzela je Brazilka Andressa de Morais sa 64.65m.

Perković je svoj najbolji hitac u Bruxellesu ostvarila već u prvoj seriji te je s njim držala prvo mjesto sve do posljednje serije iako je Perez u drugoj seriji bacila samo osam centimetara kraći hitac.

No, u posljednjoj, šestoj seriji prvo je De Morais preuzela vodstvo sa 64.65m, no Perez i Perković imale su priliku za uzvrat. Kubanka je iskoristila posljednju šansu i hicem od 65.00m stigla na vrh dok je aktualna olimpijska pobjednica te svjetska i europska prvakinja Perković u posljednjoj seriji ostvarila rezultat od 62.85m i tako ostala na trećem mjestu.

Bio je to prvi poraz Perković nakon 13 mjeseci i 15 uzastopnih pobjeda. Ona je ove godine pobijedila na sva četiri prethodna mitinga Dijamantne lige, u Dohi, Rimu, Parizu i Londonu, no svoju dominaciju nije uspjela potvrditi na finalu u Bruxellesu.

Do kraja sezone Perković očekuju još nastup za Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu 4. rujna te na Kupu kontinenata u Ostravi 8. rujna.

  • +3

Sandra Perković oborila rekord Hanžeka

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX